Wat ziet mijn baby?

wat ziet mijn baby

Toen Nomi nog kleiner was, vroeg ik me regelmatig af wat ze al kon zien. Pasgeboren baby’s zien nog bijna niks en hoe ouder ze worden, hoe meer ze zien. Rond de leeftijd van 1 jaar zien ze net zoveel als volwassenen, maar hoe ontwikkelt zich dat zicht nou precies? Sinds kort is er een tool die je precies laat zien hoeveel je baby al kan zien en zelf vind ik dat erg interessant! Deze tool is trouwens ontwikkeld door Vision Direct en je kunt hem hier vinden.

Wat ziet mijn baby?

Pasgeboren

wat ziet een pasgeboren baby

Een baby die net is geboren, ziet nog bijna niks. Ik wist wel dat een baby dan nog niet veel ziet, maar ik wist niet dat het zo weinig is. Het is dan natuurlijk ook niet gek dat een baby zijn of haar moeder vooral herkent door haar stem en haar geur. En dit verklaart ook waarom Nomi haar ogen zo vaak dicht had toen ze net was geboren, ze zag gewoon nog bijna niks.

3 maanden

wat ziet baby 3 maanden

Rond de leeftijd van 3 maanden gaat je baby een stuk meer zien, althans van dichtbij. Alles wat verder weg is, is nog heel onscherp en daar zal je baby nog weinig van zien.

12 maanden

wat ziet baby 6 maanden

Als je baby (of nou ja, dreumes) 12 maanden oud is, ziet hij of zij ongeveer wat volwassenen ook zien. Ook op afstand is het zicht dan scherp en dit zul je merken aan het feit dat je kindje ook geïnteresseerd kijkt (en wijst) naar dingen die verder weg zijn.

Bij deze tool hoort ook een video en ook dat vind ik heel interessant om te zien. Net als de tool, maakt de video heel goed duidelijk wat een baby ziet en hoe scherp alles voor hem of haar is.

Ik wist hier al wel iets vanaf, maar ik wist bijvoorbeeld niet dat een baby van 6 maanden nog lang niet alles scherp ziet. Op het plaatje bovenaan zie je dat een baby dingen op afstand nog heel onscherp ziet en daar had ik geen idee van. Voor mij waren de tool en het filmpje dus erg leerzaam.

Wist jij hoeveel een baby het eerste jaar precies ziet?

Met dank aan Vision Direct.

10 gedachten over “Wat ziet mijn baby?

  1. Kelly schreef:

    Oh wat interessant! Ik wist inderdaad wel dat een baby bij de begin periode nog heel wazig ziet, en ook op z’n kop (tenminste dit heb ik ook maar gehoord?). Maar dat ze bij 6 maanden nog steeds niet alles goed zien wist ik niet..

  2. Mathiske's mama blog schreef:

    Nee wist ik niet. Interessant om te lezen! Hier konden we altijd goed merken als ze ineens wet wat verder kon kijken. Heel grappig, vanaf een half jaar merkte we dat ze vanuit de kinderwagen ook steeds meer kon zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.