Onze ervaring met Landal Sonnenberg

Duitsland; het is niet mijn favoriete vakantieland en eigenlijk had ik nog nooit zelf een vakantie naar dit buurland geboekt, maar daar is een tijdje geleden verandering ingekomen. Want toen ik op zoek was naar een leuk vakantiepark, kwam ik Landal Sonnenberg in het Duitse Leiwen tegen. Dit vakantiepark ligt in het mooie Moezelgebied en dat was één van de redenen waarom we voor dit vakantiepark hebben gekozen.

Landal Sonnenberg

In eerste instantie was ik helemaal niet op zoek naar een vakantiepark in Duitsland. Want ten eerste spreek ik de taal vrij slecht en ten tweede had ik een beetje het idee dat het niet heel anders was dan Nederland. Boy, was I wrong. Want toen we naar het vakantiepark toe reden zag ik meteen dat het totaal anders was dan ons eigen vlakke landje… Landal Sonnenberg ligt namelijk behoorlijk hoog. En met hoog bedoel ik ook echt hoog, en zelfs zo hoog dat het niet bepaald geschikt is voor mensen met hoogtevrees. Lees; niet geschikt voor mij.

Gelukkig reed ik niet zelf, maar ik heb wel zo’n 500 keer vanaf de bijrijdersstoel geroepen dat mijn man niet zo dicht bij de afgrond moest gaan reden. Tegenliggers tegenkomen was dan ook niet bepaald een pretje. Maar goed, als je geen hoogtevrees hebt, is dat natuurlijk geen probleem.

Het park

34 werkdagen later was het eindelijk zover; we hadden de top van de berg bereikt (oh nee, zolang duurde het voor mijn gevoel). Ik heb het even opgezocht en volgens Google Maps ben je binnen 8 minuten vanuit het plaatsje Leiwen bij het vakantiepark.

Het vakantiepark zag er hartstikke goed uit en alles wat je nodig hebt om je goed te kunnen vermaken is aanwezig. Een zwembad, binnenspeeltuin, speeltuinen buiten, een brasserie, een bowlingbaan, een minigolfbaan en een supermarktje. Alles wat je nodig hebt om lekker relaxt vakantie te vieren.

Ons huisje

We hadden gekozen voor een zespersoonshuisje met drie slaapkamers. Het huisje was hartstikke schoon toen we aankwamen en alles zag er heel goed uit. De huisjes hebben een tuintje met terrasmeubels, maar aangezien wij er in de winter waren hebben we daar geen gebruik van gemaakt.

Binnenspeeltuin

Onze kinderen vonden de binnenspeeltuin helemaal geweldig. Ze hebben zich daar heel goed vermaakt en toen wij terug wilden naar het huisje waren ze eigenlijk nooit klaar met spelen. Het enige nadeel van de binnenspeeltuin was dat er niet genoeg zitplaatsen waren. Er was een bar bij en dat is natuurlijk hartstikke fijn voor ouders, maar als je aan het einde van de middag naar de binnenspeeltuin ging, moest je op de grond gaan zitten om je drankje op te drinken.

Zwembad

Mijn kinderen zijn gek op zwemmen, dus ze wilden heel graag naar een vakantiepark met een binnenzwembad. Het zwembad bij Landal Sonnenberg is niet zo heel groot, maar wel heel leuk! Er is een glijbaan, verschillende attracties en er is een peuterbad bij.

Eten en drinken

sonnenberg brasserie

Op het park vind je een brasserie en een snackbar en bij beide is het eten prima. Oké, je moet geen culinaire hoogstandjes verwachten, maar het eten is zeker niet slecht. We zijn een keertje gaan eten bij de brasserie, waar je kunt kiezen uit een aantal verschillende gerechten. Ook voor de kinderen is er een vrij uitgebreide kaart (voor een vakantiepark) en mijn kinderen hebben erg genoten van hun pannenkoeken. Wat de kinderen ook erg leuk vonden, was dat het eten gebracht werd door een robotkat.

Omgeving

Het park ligt dus hoog, en daardoor heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Het Moezelgebied is heel mooi en zeker de moeite waard om te gaan ontdekken. Vlakbij het vakantiepark ligt deze ‘Moselkino’ en hier zijn we naartoe gewandeld. In de omgeving liggen meerdere leuke plaatsjes zoals Trittenheim en Longuich. Iets verder weg ligt het museum Gondwana – Das Praehistorium, waar je terug gaat in de tijd en onder andere verschillende soorten dino’s kunt zien. Ook dat is wat mij betreft echt een aanrader!

Ben jij wel eens in het Moezelgebied geweest?

6 gedachten over “Onze ervaring met Landal Sonnenberg

 1. Mirjam schreef:

  Wat grappig om te lezen dat Duitsland in de eerste instantie niet jouw favorieteve vakantieland is. Ik ben dus echt dol op Duitsland. Hippe steden, mooie natuur, veel duurzame shops (ik kan losgaan bij de DM) en goed aanbod vega en vegan eten. Wel fijn dat deze ervaring zeer positief was!

 2. Claire schreef:

  Jaaaa het Moezelgebied is prachtig!! Wij zijn nu toevallig in Texel en er zijn ongelofelijk veel Duitse toeristen. Grappig genoeg vindt ik het dan minder. Terwijl als we in Duitsland zijn, ik het vaak helemaal leuk vindt.

 3. Melanie Hoogvliet schreef:

  Oooh ik heb ook nog nooit aan een park in Duitsland gedacht maar dit ziet er wel heel leuk uit zo boven op een berg. Alleen ik heb net als jou flinke hoogtevrees dus ik denk dat ik dan maar 8 minuten lang mijn ogen dicht moet doen.

 4. Kiki schreef:

  Afgelopen jaar ook zelf weekje naar Duitsland geweest maar dan bij Winterberg in de buurt in de zomer. Heerlijk gewandeld. Even volledig de rust opgezocht en me ook verbaasd over het mooie landschap en uitzicht. Dus ik zeg vaker naar de buren 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.