Je haar verven met crepepapier – zo doe je dat!

haar verven crepepapier

Nomi wilde al heel lang roze haar. Een hele tijd geleden kochten we krijtjes om haar haar te kleuren, maar het resultaat viel nogal tegen en na een paar uurtjes was het er al helemaal uit. Laatst besloten we iets anders te proberen; ik kleurde Nomi’s haar met crepepapier!

Haar verven met crepepapier; wat heb je nodig?

haar verven met crepe papier

Ik dacht; we gaan even naar de Action om crepepapier te halen, maar daar bleken ze het niet te hebben. Ook de speelgoedwinkel had het niet en ik dacht even dat ons plan in het water zou vallen. Ik besloot het bij de Hema te proberen en ja hoor, daar hadden ze wel crepepapier!

Naast crepepapier heb je nog een paar dingen nodig, namelijk een bakje (warm) water, een theedoek of handdoek, een schaar, een elastiekje, een vork en iets om het natte crepepapier in te doen of op te leggen (daarvoor gebruikte ik een boterhamzakje).

Hoe verf je je haar met crepepapier?

hoe verf je je haar met crepepapier

Je knipt een paar stroken van het crepepapier en dat leg je in het water. Het crepepapier geeft nu kleur af aan het water en om dit wat sneller te laten gaan, roer je het door met een vork. Als het water de juiste kleur heeft, kun je de vork gebruiken om het crepepapier uit het water te halen.

Dan doe je een hand- of theedoek om en dit kun je vast maken met een elastiekje. Voor de zekerheid had Nomi alleen een hemdje aan, zodat de kleur niet af zou geven op haar kleding.

haar kleuren met crepepapier

Vervolgens hang je het haar in het bakje met gekleurd water. Dat kun je doen zoals op de foto, maar je kunt je haar ook naar voren hangen en het bakje voor je neer zetten. Vervolgens wacht je ongeveer een kwartiertje. Om de kleur bovenaan een beetje lichter te krijgen en onderaan wat feller, heb ik eerst alleen de onderkant van Nomis haar in het gekleurde water gedaan en later wat meer haar.

Het resultaat

haar roze verven

Vervolgens haal je het haar uit het bakje en doe je de thee- of handdoek er omheen. Bij lang of dik haar heb je waarschijnlijk meer nodig dan één doek, want het haar is natuurlijk hartstikke nat. Daarna hebben wij het uitgespoeld onder de douche en heb ik Nomi’s haar gewassen met shampoo. Ik was stiekem wel een beetje bang dat alle kleur er meteen uit zou gaan, maar ik wilde ook niet dat het af zou geven, dus ik deed het toch maar. Gelukkig bleef de kleur erin en ik vind het resultaat heel mooi geworden!

Hoe lang blijft de kleur erin?

De kleur bleef veel langer in Nomi’s haar dan ik had verwacht. Haar haar is zeker 6 weken roze gebleven, ondanks dat ze 2 keer per week zwemles had. Hartstikke gaaf, maar houd hier wel even rekening mee dat het dus niet zo makkelijk uitwasbaar is als je misschien zou denken. Deze manier van kleuren is niet geschikt als je wil dat de kleur er na een paar keer wassen weer uit is.

Na de eerste paar douchebeurten bleef de kleur heel fel roze en daarna begon het heel langzaam te vervagen. Het werd steeds lichter, maar het bleef er leuk uitzien!

 

Wist jij dat je je haar kunt verven met crepepapier?

6 gedachten over “Je haar verven met crepepapier – zo doe je dat!

    • Melanie schreef:

      Heeft iemand een idee hoe je dit ook weer uit je haren krijgt behalve wassen? Mijn dochter heeft in september haar haar geverfd met papier, maar het is er nu nog steeds niet uit… We wassen het (veel te) vaak, maar het blijft er in. Het is wel lichter geworden, maar ik zou verwachten dat het er na 2 maanden toch wel uit zou zijn… Nergens kan ik iets vinden over crepe papier uit je haar halen…

  1. Romee schreef:

    Leuk! Onze dochter doet het ook wel eens (10) maar zij doet het maar 10 seconde. Dan is het er met 1 keer wassen weer uit. Misschien tip voor als je kort durig iets wilt ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.