De nieuwe Kruidvat luiers versus de oude; zijn de nieuwe luiers echt zo lek als een mandje?

nieuwe kruidvat luiers lek

Je hebt er vast wel wat over gehoord; de luiers van Kruidvat zijn vernieuwd en daar zijn veel mensen niet zo enthousiast over (en dat is een understatement). Ik gebruik regelmatig Kruidvat luiers en net voordat ik hoorde dat ze waren vernieuwd, bestelde ik drie pakken voor Lenn. Die gebruiken we nu eventjes en we hebben (nog) geen lekkage gehad. Maar ik was erg benieuwd of het nou echt zo’n verschil zou zijn, en daarom testte ik het uit. Vandaag deel ik mijn bevindingen met jullie en vertel ik jullie of al die klachten terecht zijn, of dat het gewoon een hoop gezeur is.

De oude Kruidvat luiers

oude kruidvat luiers

Sinds Nomi’s geboorte, inmiddels ruim 4 jaar geleden, gebruik ik regelmatig Kruidvat luiers. De prijs is f+ijn en het zijn prima luiers, ik was er altijd heel tevreden over. Ook Lenn heeft heel wat Kruidvat luiers om zijn billen gehad. Ik had nog een paar oude Kruidvat luiers in mijn tas zitten, dus ik kon ze eens gaan vergelijken met de nieuwe luiers.

De nieuwe Kruidvat luiers

nieuwe kruidvat luiers lekken

Eerst had ik er nog niet op gelet, maar als je goed kijkt zie je een duidelijk verschil tussen de nieuwe en oude luiers. De nieuwe luiers hebben namelijk drie banen in plaats van ‘gewoon’ één geheel om het vocht op te vangen. Daarnaast voelen ze iets dunner aan.

De vergelijking

nieuwe kruidvat luiers slecht

Het grootste verschil is dus dat de nieuwe luiers drie banen hebben. Verder voelen ze iets dunner. Ze zijn wel gewoon even groot en verder zie ik ook geen verschil tussen de oude en de nieuwe luiers in maat 4.

Het experimentje; nemen de nieuwe luiers echt minder vocht op?

luiers maat 4

De beste manier om erachter te komen of de nieuwe luiers sneller lekken dan de oude, is door dat gewoon te testen. Ik legde de luiers naast elkaar en ik deed er telkens 100 ml water op. De eerste 100 ml ging prima, beide luiers namen het vocht snel op en voelden daarna droog aan.

Hé, ze blijven nat!

luiers nat

Na 200 ml zag ik een duidelijk verschil. De oude luiers namen het vocht meteen op, terwijl dat bij de nieuwe luier wat langer duurde. Vervolgens voelde de oude luier al snel droog aan, en de nieuwe luier bleef vochtig voelen. Dat is natuurlijk niet fijn voor baby- en kinderbilletjes!

Ah, dus daarom lekken ze

lekkage luier

Na nog 100 ml, dus 300 ml in totaal (voor wie de tel kwijt is), kreeg de nieuwe luier het wel erg moeilijk. Het duurde een hele tijd voordat al het vocht was opgenomen. Als je kindje plast, is de kans groot dat het vocht dat op de luier blijft liggen, eruit lekt.

Een groot verschil

kruidvat pampers etos

Na nog 100 ml nam de oude luier het vocht nog steeds op. Nu begon deze pas vochtig te voelen. De nieuwe luier wist niet meer wat hij met het vocht aanmoest en werd een zwembadje. Heel langzaam werd er nog wat vocht opgenomen, maar 400 ml vocht zorgt absoluut voor lekkage.

Zo lek als een mandje?

Volgens RTL zijn de nieuwe luiers zo lek als een mandje. Daar ben ik het niet mee eens. De luiers zijn namelijk niet lek, maar ze absorberen een stuk slechter. Vanaf 200 ml vocht merk ik al verschil, en de nieuwe luier kan 400 ml absoluut niet aan. De oude luier kon zelfs nog 100 ml meer opnemen, daar kan dus een halve liter vocht in.

Jammer!

Ik snap de klachten dus heel goed en wat is het zonde dat Kruidvat de luiers heeft aangepast. Volgens Kruidvat is het draagcomfort nu beter, maar natte billen lijken me niet bepaald comfortabel…

Welke luiers dan wel?

Hoewel ik Lenn nog niet nat uit bed heb gehaald, denk ik niet dat ik nog Kruidvat luiers zal halen. De kans op luieruitslag is groter, omdat ze lang nat blijven. En de kans op natte kleertjes natuurlijk ook.

Mijn favoriete luiers zijn die van de Duitse drogist DM, maar daar kom ik niet zo vaak. Verder vind ik de luiers van Etos en van Lidl ook fijn, daar heb ik nog nooit problemen mee gehad. Wat mij betreft zijn dat dus wel aanraders. En daarnaast natuurlijk wasbare luiers. Als je die gebruikt, heb je sowieso geen problemen met vernieuwde luiers!

Heb jij de nieuwe luiers van Kruidvat al gebruikt?

24 gedachten over “De nieuwe Kruidvat luiers versus de oude; zijn de nieuwe luiers echt zo lek als een mandje?

 1. Fleur schreef:

  Ik had hier al wat over langs zien komen, maar wat cool dat je het zo getest hebt. Echt niet tof dat ze zoveel slechter absorberen. Hier moeten ze toch wel wat aan gaan doen toch?

 2. Nicole Orriëns schreef:

  Balen zeg! En wat stom van de Kruidvat om de luiers dus feitelijk minder goed te maken. Ik neem aan dat het voor hun zuiniger is om ze op deze manier te maken, maar uiteindelijk denk ik dat ze duurder uit zijn als mensen hun luiers daardoor niet meer kopen.

  Ik ga je review delen op mijn review blog!

 3. Eline schreef:

  Wij hebben de nieuwe luiers van Kruidvat ook gebruikt en waren niet meer tevreden. Vandaag heb ik een zak luiers meegebracht uit de Lidl. Deze vinden we ook fijn om te gebruiken.

 4. Nadia schreef:

  Ik baal hier zo van! Het waren de enige luiers waar mijn zoon niet in doorlekte. Er zijn nu pampers in de actie bij de AH, maar dat is vreselijk. Die van de Etos houden het ook niet, dus nu maar eens de huismerk luiers van AH of Jumbo weer proberen.

 5. Bertine schreef:

  wat goed dat je het op deze manier hebt getest! ik had eigenlijk de hele week nog nergens last van, tot ik vanmorgen een natte plek op de pyjama (bij de buik) van mijn dochtertje aantrof. Zou het aan de bovenkant hebben gelekt? ik gebruik ze nog even verder, ben benieuwd, maar hoor er inderdaad veel negatiefs over!

 6. M schreef:

  We hebben 3 kids. Altijd naar tevredenheid gebruikt. Tot een tijdje terug. Onze jongste lekte vaak door. Dat vond ik vreemd. Zwaardere luiers gehaald, maar nog steeds hetzelfde probleem. Soms wel twee keer op een dag helemaal nat en dus ook alle kleertjes verschonen. De klantenservice opgebeld. Deze gaf inderdaad aan dat er meer klachten waren gekomen. Je kan de luiers, ook aangebroken en zonder bon terug brengen naar de winkel. Je krijgt dan je geld terug. Ik heb dat gedaan. In de winkel waren de luiers ook niet meer verkrijgbaar. Dus ze zullen er wel wat mee gaan doen verwacht ik. Ik heb bij de service ook gevraagd of ze op de website/fb kunnen aangeven als de luiers wel veranderd zijn. Want daarvoor bevielen ze prima :-).

 7. Jolien schreef:

  Wat goed dat je het hebt getest. Mijn dochter lekte in de nacht ook ineens door. Nu hebben we Jumbo eigen merk voor de nacht en dat gaat goed!

 8. miranda schreef:

  Hier ook fan geworden van de DM, deze luiers komen het meeste over een met de pampers, voor een mindere prijs. Heb gelukkig nog oude kruidvat luiers, nieuwe ga ik niet meer halen. DM heeft er een vaste klant bij.

 9. Sylvana schreef:

  Zo jammer inderdaad. Overdag gebruikten wij vaak Kruidvat en voor de nacht pampers, maar ook deze zijn veranderd helaas. Ik las ook dat de Etos luiers vernieuwd zijn (zelfde techniek als nieuwe Kruidvat).

  Wij dus ook op zoek naar een nieuw merk voor de nacht luiers.

 10. Marissa schreef:

  Dit is een hele goede vergelijking zo! Heel jammer dat Kruidvat ze heeft aangepast want ze werden hier altijd naar volle tevredenheid gebruikt. Het gaat hier bijna altijd nog goed, maar dat komt misschien doordat Vieve weinig plast? Gister had ze wel een natte luier en nat bed helaas.

 11. Hansje schreef:

  Ook hier al een keer verbaasd door het lekken. Effen gecheckt: de blaasinhoud van een 3-jarige is gemiddeld 3 x 30 + 30 = 120 ml. Dus voor 400 milliliter moet je wel heel veel plasjes doen, ik ga ervanuit dat je een kindje dan toch wel verschoond wil hebben. 😉 snachts kan dat natuurlijk wel een probleem zijn. Ik denk dat het trage opnemen bij ons meer voor last zorgt. Een dikke plas, lekker doorspelen en dan sijpelt het er langs de randen uit…

 12. Kim schreef:

  Goed dat je de oude nog had liggen zodat je ze kon vergelijken, maar wat een bizar resultaat. Ik heb zelf wel goede ervaringen met kruidvat maar hier hangt toch wel een vreemd luchtje aan! Je verwacht dat als ze met een “nieuw” product komen dat dit toch een verbetering is op het oude product…

  Bedankt voor deze test, nu weet ik in ieder geval dat ik deze luiers niet meer moet kopen.

 13. marielle schreef:

  even gegoogeld en kom op deze site uit. gelijk bevestiging wat ik onder vond met de kruidvat luiers. kruidvat nog even niet kunnen bereiken, maar probeer later weer.
  ons 7 de kindje van 3 maand lekte in eens s nachts door en niet 1 keer maar elke keer nu. maatje groter geprobeerd en afgelopen nacht toch weer iets gelekt. (de grotere maat zit ook nog niet mooi) hij wordt hier ook nog eens wakker van. niet handig dus 🙂 wij hebben heel vaak de kruidvat luiers gebruikt bij alle kinderen. misschien een enkele keer een andere pak, maar de kruidvat luiers beviel ons toch elke keer prima, tot nu toe dan. dat wordt zoeken naar een beter merk en stilletjes hopen dat ze het veranderen.
  ik zit nu ook te denken ineens, vandaar dat de liezen ook sneller stuk gaan en rood zijn, ook daar hadden we geen problemen mee en nu ineens wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.