Waarom het heerlijk is om je kind soms even niet bij je te hebben

nomi 111

Ik hou ervan om moeder te zijn. Ik vind het geweldig en ik zou absoluut niet meer anders willen. Maar stiekem vind ik het soms heerlijk als Nomi eventjes niet bij mij is. Even niet continu opletten, even lekker iets voor jezelf doen.. En er zijn nog veel meer redenen waarom ik het heerlijk vind om mijn dochter soms even niet bij me te hebben.

 • Ik kan lekker lang douchen zonder dat ik sta te luisteren of mijn kind hoor huilen.
 • Ik hoef niet zachtjes te doen in huis omdat Nomi anders wakker wordt.
 • Dus ik kan de muziek keihard aanzetten en lekker meezingen.
 • Ik kan even snel in de auto springen om een boodschap te halen.
 • Of eventjes te gaan shoppen.
 • En in de auto kan ik de muziek keihard aanzetten.
 • Ik kan een koekje eten zonder dat Nomi er ook eentje wil.
 • En ook mijn kaas wordt niet van mijn broodje gepakt.
 • Ik hoef niet op te letten of Nomi de vensterbank net leeghaalt.
 • Of met de afstandsbediening van de Wii de tv kapot slaat.
 • Mijn telefoon blijft gewoon naast me liggen en er grijpen geen dreumeshandjes naar.
 • Ik hoor even geen pratende huizen of zingende zebra’s.
 • Ik hoef geen broodkorstjes van de grond te rapen.
 • Ik hoor even geen gehuil.
 • Er wordt niet continu om mijn aandacht gevraagd.
 • Niet het hele huis wordt overhoop getrokken.

Maar toch, het allerfijnste is om haar weer op te halen, want als ik haar een paar uur niet bij me heb, begin ik haar toch echt wel te missen.

9 gedachten over “Waarom het heerlijk is om je kind soms even niet bij je te hebben

 1. haia schreef:

  Voor mij is het soms wat vreemd om alleen te zijn, ik heb altijd wel eentje rond me. Zeker toen de 2 oudste naar school gingen was het echt wennen. Geen buggy bij je hebben, stilletjes in huis, alleen eten,…. Maar de tijd in de badkamer is wel helemaal voor mij alleen.

 2. Monique schreef:

  Haha, wat leuk geschreven! En erg herkenbaar hoor. Ook dat van dat missen na een paar uurtjes. Lise is nu op de peuterspeelzaal, wat heerlijk is maar heb stiekem alweer zin om haar op te halen over een uurtje 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.