Zwanger; week 4 tot en met 8

4 weken zwanger

Jullie hebben al kunnen lezen over de dag dat ik positief testte. Achteraf bleek ik toen precies vier weken zwanger te zijn, hoewel ik dacht dat ik een paar dagen daarvoor al ongesteld had moeten worden. Maar goed, mijn cyclus was alles behalve regelmatig, dus dat mijn berekening niet helemaal klopte is niet zo gek.

4 weken zwanger

Week 4 verliep eigenlijk prima. Ik was wat sneller moe, maar verder had ik weinig last van kwaaltjes. Ik was vooral heel blij dat ik zwanger was en ik keek stiekem al een beetje naar babykleertjes en ik dacht na over hoe we het straks gaan aanpakken met 2 kindjes onder de 2.

5 weken zwanger

Ongeveer een week later begonnen de kwaaltjes. Ik was heel snel duizelig, als Nomi in bed lag, lag ik op de bank en om 8 uur ’s avonds was ik helemaal kapot. Verder was ik regelmatig misselijk. Toen ik zwanger was van Nomi had ik nauwelijks kwaaltjes, dus dit viel wel even tegen. Ook lustte ik bijna niks meer, van hele normale dingen werd ik misselijk. Ik kon bijvoorbeeld geen aardappelen en brood meer eten.

6 weken zwanger

Toen ik nog maar 6 weken zwanger was, had ik al een flinke buik. Het schijnt dat je lichaam bij de tweede zwangerschap al snel in de ‘zwanger-stand’ gaat en dat je daarom al heel snel een (darmen)buikje krijgt. Mijn broeken gingen nauwelijks meer dicht en ik droeg alleen maar wijde shirtjes met een sjaal om mijn buik te verbergen. Qua kwaaltjes ging het nog steeds niet top, maar ik had weer ietsje meer energie.

7 weken zwanger

Ik begon serieus te denken dat er meer dan 1 kindje in mijn buik zou zitten, want voor mijn gevoel zag ik eruit alsof ik 6 maand zwanger was. Volgens Bart viel het nog wel mee, maar zelf zag ik toch duidelijk een buikje.

echo 8 weken

8 weken zwanger

In deze week hadden we de eerste echo. Ik was er behoorlijk zenuwachtig voor, maar Bart wist zeker dat alles goed zou zijn. Ik had nog steeds volop last van kwaaltjes en ik kon niet meer zonder naturel chips en cola (waar ik dan ook weer niet te veel van mocht drinken natuurlijk). Wel had ik wat meer energie en daar was ik heel blij om. Bij de verloskundige bleek alles er goed uit te zien. Ik was 8 weken en 3 dagen zwanger en we zagen een kloppend hartje en een bewegend kindje. We waren natuurlijk heel erg blij! Mijn bloeddruk was wat aan de lage kant en waarschijnlijk was ik daardoor de eerste weken zo duizelig en moe, maar voor de zwangerschap is dat niet erg. Die week vertelden we het aan onze ouders en die vonden het ook heel erg leuk.

Binnenkort kunnen jullie lezen over de weken hierna 🙂

15 gedachten over “Zwanger; week 4 tot en met 8

 1. Lilian schreef:

  Ik had je ook nog niet gefeliciteerd! Van harte gefeliciteerd met jullie zwangerschap! Weer zo iets mee mogen maken, bijzonder! Leuk om de updates te lezen over je zwangerschap! Geniet er maar lekker van!

 2. Paola schreef:

  Leuk om te lezen en ik hoop dat je niet lang misselijk bent gebleven! Ik kon zelfs van water beroerd worden terwijl een frikandel speciaal er prima in ging 😉

 3. Roxanne schreef:

  Zo ontzettend leuk om te lezen! 😀 gefeliciteerd en ik wens je een fijne zwangerschap. Hopelijk worden de kwaaltjes minder. Ik was zelf ook vreselijk moe in het eerste trimester.

 4. Sarah schreef:

  OH zo spannend! Ik ben nu net 4 weken en 1 dag. Het is de eerste keer en ik weet nog niet zo goed wat er nu op me af gaat komen allemaal. Ik heb nog niet zoveel last van kwaaltjes. de ene dag ben ik moe de andere zit ik vol energie. ik ben ook soms wel een beetje misselijk. Ik kijk uit naar de 8 weken echo. Ik heb soms wel bang dat het zou mis gaan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.