Nomi’s cadeautje voor papa

diy 00

Gisteren was Bart jarig en ik wilde samen met Nomi iets maken voor zijn verjaardag. Zelf doen we niet aan cadeautjes voor elkaar, maar namens Nomi wlde ik hem wel iets leuks geven. Aangezien Nomi het heel leuk vindt om te schilderen, besloot ik dat met haar te gaan doen.

Zelfgemaakt cadeautje voor papa

diy 1

Ik haalde canvasjes, plakband en kwasten. Vingerverf had ik al in huis en ik ging op zoek naar een kliederschort, maar dat kon ik nergens vinden. Daarom ging ik uiteindelijk maar voor een slab met mouwen.

diy 3

Met plakband maakte ik het woord ‘papa’, zodat het niet helemaal een standaard schilderijtje zou worden.

Verven op canvas

diy 4

Ik zette alles klaar, ik deed de slab om bij Nomi en ik zette haar in de kinderstoel. En toen kon ze beginnen met verven.

diy 5

Ze snapt heel goed wat ze moet doen en ze was er helemaal geconcentreerd mee bezig. Na een tijdje nam ze trouwens wel een hapje verf, maar toen ze erachter kwam dat dat niet zo lekker was ging ze weer verder met verven.

diy 6

Ik had eigenlijk verwacht dat ze vooral zou gaan vingerverven, maar ze vond het toch leuker om de kwasten e gebruiken.

diy 7

Ze bleef het een hele tijd leuk vinden, maar uiteindelijk belandden de kwasten toch op de grond. Gelukkig had ik billendoekjes binnen handbereik.

diy 8

Die vieze handen vond ze toch wel een beetje gek..

diy 9

Toen we klaar waren heb ik het schilderijtje eerst een tijdje laten drogen, want ik was bang dat het niet goed zou gaan als ik meteen het plakband eraf zou halen. We gingen even naar de stad en toen we terug waren, was het schilderijtje droog.

diy 10

En dit is het eindresultaat! Bart vond het heel erg leuk en Nomi is er echt trots op. Ze wijst er telkens naar en ze weet heel goed dat zij het heeft gemaakt.

Verven is hier dus een groot succes en ik denk dat al onze familieleden die de komende tijd jarig zijn een schilderijtje van Nomi krijgen haha.

Vinden jullie kinderen verven ook zo leuk?

17 gedachten over “Nomi’s cadeautje voor papa

 1. Elisabeth schreef:

  Wat een leuk idee om papa af te plakken! Echt een geslaagd cadeau. Jim is nog niet echt into verven of tekenen. Hij vind het heel leuk om potloden te pakken en na te doen wat papa en mama doen, maar het gaat hem niet om wat er op papier komt.

 2. marjon schreef:

  Ik had het inderdaad al eens voorbij zien komen, maar het blijft leuk om te maken!
  Onze dochter verft ook graag, en onze Peuter doet dan gewoon gezellig mee.

  • Malou schreef:

   Hier deed ik het gewoon met doorzichtig plakband inderdaad, maar later heb ik het wel eens met tape gedaan. De kwasten zijn inderdaad van Action 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.