Je leuk kleden tijdens de zwangerschap zonder positiekleding

is positiekleding nodig

Positiekleding is hartstikke leuk. Ik draag het nu regelmatig, maar ik heb geen volledige garderobe aan positiekleding. En dat is ook helemaal niet nodig! Je kunt je namelijk nog steeds leuk kleden tijdens je zwangerschap zonder dat je positiekleding draagt. En als je een beetje je best doet, hoef je eigenlijk niet eens perse zwangerschapskleding te kopen. Het geld dat je bespaart kun je dan mooi gebruiken voor de babyuitzet!

Mijn positiekleding

Zelf heb ik wel wat positiekleding. Ik vind het namelijk mooi staan en het zit gewoon lekker. Maar als je iedere dag positiekleding wil dragen, zul je vrij veel aan moeten schaffen en dat heb ik niet gedaan. Ik draag namelijk regelmatig mijn gewone kleding.

Goedkope positiekleding kopen

Ik heb ervoor gekozen om op een budget manier aan positiekleding te komen. Afgelopen zomer heb ik wat dingetjes besteld in de sale van de H&M. Ik heb bijvoorbeeld een shirtje in mijn kast hangen die maar € 3,99 kostte. Ook op Marktplaats staat genoeg leuke positiekleding voor fijne prijsjes!

Geen positiekleding kopen?

Ik kan me voorstellen dat lang niet iedere zwangere vrouw een volledige garderobe aan positiekleding heeft. Als je dat wel doet, is het een duur grapje en zelf vind ik het zonde om heel veel geld uit te geven aan positiekleding. Inmiddels ben ik 23 weken zwanger, is de herfst begonnen en kwam ik erachter dat ik toch niet altijd weet wat ik aan moet. Aangezien dit (waarschijnlijk) mijn laatste zwangerschap is, vind ik het zonde om nu nog geld uit te geven aan positiekleding (want tja, ik ben best zuinig). Ik besloot wel te gaan shoppen, maar deze keer kocht ik dingen die ik nu aan kan, maar ook ná de zwangerschap.

vesten

Vesten

Ik bestelde twee heerlijke vesten! De blauwe is van Vero Moda en de rode is van Pieces. Lekker warm, lekker zacht en gewoon leuk. Ik zag ook prachtige vesten van Zusss en misschien bestel ik er daar ook nog we eentje van. Ik kan ze nu aan en als de baby geboren is natuurlijk ook. Tijdens de borstvoedingsperiode vind ik vesten trouwens ook heel fijn, daarmee kun je perfect subtiel voeden.

Hoe combineer ik dat?

Een tijdje geleden was ik op zoek naar een lange positietop, die ik altijd jurkje kan dragen. Maar dat kon ik nergens vinden! Uiteindelijk ben ik de MS Mode binnengestapt en heb ik er daar eentje gekocht. Er zit heel veel stretch in, dus ze zullen voorlopig sowieso nog wel passen.

Daaronder draag ik een positielegging. Persoonlijk vind ik dat fijner dan gewone leggings, maar ik ken veel vrouwen die tijdens hun zwangerschap gewoon leggings uit de normale collectie bleven dragen, maar dan eventueel een maatje groter. In leggings zit natuurlijk veel stretch, dus dat is ook een optie.

Op deze manier heb je dus helemaal niet veel positiekleding nodig en je hoeft het zeker niet iedere dag te dragen. Kies gewoon voor items met veel stretch en doe er een leuk vest overheen. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor wijde items, die blijven tijdens je zwangerschap ook wel passen. Maar persoonlijk vind ik dat ik er dan uit zie alsof ik niet zwanger ben, maar gewoon wat kilo’s ben aangekomen. Ik ga dus liever voor de eerste optie!

3 gedachten over “Je leuk kleden tijdens de zwangerschap zonder positiekleding

  1. Kirsten schreef:

    Ik merk dat ik mijn normale garderobe ook combineer met wat positiekleding. Sommige dingen qua bovenkleding pas ik bijvoorbeeld wel nog maar broeken daar in tegen echt niet meer haha! Wel fijn want een hele nieuwe garderobe is een beetje te duur. Leuke vesten heb je gescoord. Altijd handig! X

  2. Mirjam schreef:

    Om toch een leuke garderobe te hebben qua positiekleding en ook nog eens betaalbaar, dan kan je betaabaar shoppen bij Happy Belly’s – online of offline in Wateringen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.