Eeltsokken van Action – werken ze echt?

eeltsokken action

Na talloze voetencrèmes, voetvijlen en andere producten tegen eelt, besloot ik het eens wat drastischer aan te pakken. Mijn voeten zagen er namelijk echt niet uit door het eelt en hielkloven. Toen ik bij Action deze eeltstokken zag liggen dacht ik, laat ik ze eens uitproberen!

Eelt en hielkloven

eelt en hielkloven

Het meeste eelt zit op mijn hielen. De onderkant maakt me niet zo heel veel uit, want dat is toch niet vaak zichtbaar. Waar ik me wel aan stoor, is de zijkant en de achterkant. En ook op andere plekken op mijn voeten heb ik eelt en hielkloven, en daar wilde ik graag verandering in brengen.

Eeltsokken van Action

eeltsokken action

In de verpakking zitten een soort plastic sokken met een gel erin. De sokken doe je aan, je plakt ze dicht en vervolgens blijf je anderhalf tot twee uur zo zitten. Op de verpakking staat dat ze het beste werken als je er gewone sokken overheen doet, dus dat deed ik. Vervolgens ben ik lekker een film gaan kijken en deden de eeltsokken hun werk. Of nou ja, dat hoopte ik.

Werkt het echt?

De dagen gingen voorbij en er gebeurde niks. Na een week zag ik nog steeds niks en ik was bang dat het niet zou werken. De gel zou er namelijk voor moeten zorgen dat je dode huidcellen loslaten, en dat je huid dus gaat vervellen.

Na ruim een week begon ik eindelijk wat velletjes te zien. Geen grote losse vellen, maar allemaal kleine velletjes. Het zag er niet uit. Ik was ontzettend geneigd om de velletjes eraf te trekken, maar volgens de gebruiksaanwijzing moet je dat juist niet doen. Soms kon ik me even inhouden en deed ik het toch… Daar moet je wel mee oppassen, want als je te ver trekt, trek je in je levende huid en dat doet pijn!

Hoe lang duurt het vervellen?

eeltsokken werkt het echt

Na twee weken zouden je voeten helemaal verveld moeten zijn en zouden je voeten heerlijk zacht moeten aanvoelen. Nou, echt niet! Na twee weken zagen mijn voeten eruit zoals op de foto hierboven. De onderkant was zo ongeveer klaar met vervellen, maar aan de zijkant zaten nog allemaal kleine velletjes en schilfers. Als ik sokken aan het gehad, zaten ze helemaal vol met deze schilfertjes.

Toen we nog een week verder waren, zagen mijn voeten er een stuk beter uit. Het vervellen was klaar en ik had geen schilfers meer. Het duurde dus allemaal even wat langer, maar uiteindelijk werkte het wel.

Het resultaat

eeltsokken resultaat

Daarna zagen mijn voeten er een stuk beter uit dan eerst, maar niet al het eelt was verdwenen. Logisch, want zonder eelt krijg je hartstikke zere voeten omdat eelt een beschermlaag is. Op zich had er nog wel een laagje meer af gemogen, maar dit was al een hele verbetering.

Ik zal ze zeker vaker gaan gebruiken, maar zo lang ik nog op slippers loop, even niet. Het beste kun je ze vóór de zomer gebruiken, zodat je in de zomer mooie zachte voeten hebt. Het vervellen ziet er niet bepaald charmant uit, dus ik kan me voorstellen dat je in die periode je voeten even niet wil tonen.

Heb jij de eeltsokken van Action wel eens gebruikt?

16 gedachten over “Eeltsokken van Action – werken ze echt?

 1. Bettie schreef:

  Ik was hier al heel benieuwd naar. Ik had weleens op YouTube gezien dat ze ook eeltsokken droegen maar die hadden juist grote stukken eelt dat los kwam. Maar het is wel iets om te doen als het kouder is aangezien het er niet zo charmant uit ziet.

 2. Lotte schreef:

  Leuke tip! Ook goed om te horen dat niet al het eelt verloren gaat, ik moet er niet aan denken om een hele dag op “tere voetjes” te moeten werken. Ga het eens proberen!

 3. Janet schreef:

  Haha die sokken zien er toch niet echt uit he haha. Ik heb ze nog nooit aangehad. Ik heb wel eelt, maar daar stoor ik me echter helemaal niet aan. Ik zou juist wel wat meer eelt willen, zodat ik niet elke keer als ik een keer op blote voeten ergens loop direct zo veel pijn heb hahaha.

 4. Diana schreef:

  Ik had helaas geen resultaat met deze sokken 🙁 Ik zag dat ze ook te krijgen zijn op eeltsokken .nl, iemand ervaring met deze eeltsokken of deze werken? Ik zal graag een werkende willen hebben.

 5. Theo schreef:

  M hier. Maat 42/43. Ze passen prima. Maat 44+ wordt bijna zeker wel een probleem.
  Geen pijn gehad. Helemaal prima.
  Na een week+ begonnen mijn voeten te vervellen als een beest. Ze zijn nu baby zacht.
  Alleen het eelt op mijn hielen is hardnekkig. Ik blijf ze daarom zeker vaker gebruiken.
  Tijdens het vervellen ziet het er niet uit.
  Toen mijn vrouw de vellen zag (bij mij) moest ze bijna kokken.
  We zijn nog steeds bij elkaar hoor 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.