Ziek zijn; vroeger versus nu

ziek

Als moeder zijnde kun je eigenlijk gewoon niet ziek zijn. Maar daar heb je natuurlijk weinig over te zeggen, want soms gebeurt het toch. Met dank aan de peuterspeelzaalbacteriën ben ik dit jaar al een paar keer ziek geweest. Niet handig als je voor 2 kinderen moet zorgen. Laatst lag ik om 20.00 uur ziek in bed, en dacht ik terug aan de tijd dat ik gewoon de hele dag in bed kon blijven liggen als ik ziek was…

Vroeger

En met ‘vroeger’ bedoel ik de tijd waarin ik nog op school zat. Vooral op het vervolgonderwijs vond ik ziek zijn helemaal niet zo erg. Ik stuurde een mailtje naar mijn mentor, en ik bleef lekker in bed liggen.

Ik moet toegeven dat ik ook wel eens thuis bleef als ik eigenlijk prima naar school had kunnen gaan. Als ik een beetje verkouden was en niet zo’n zin had, bleef ik wel eens thuis. Of toen het behoorlijk gesneeuwd had, en ik niet wist of de treinen wel (op tijd) zouden rijden. Dat laatste bleek nogal op te vallen, meer dan de helft van de klas had zich die dag ziek gemeld. Oeps!

Lekker in bed of op de bank

En wat deed ik dan als ik ziek was? Gewoon thuis lekker chillen. Heerlijk uitslapen, televisie kijken, dat soort dingen. Vrij weinig dus. Dat was best heel lekker. Ik hoefde niks, had geen verplichtingen… En toen ik deze week ziek was, miste ik dat best wel!

Ziek zijn als moeder

Nu is het heel anders. Ziek of niet ziek, er zal toch voor de kinderen gezorgd moeten worden. In plaats van lekker in bed blijven liggen, moet ik er toch vroeg uit. Paracetamol is absoluut mijn redmiddel, dat maakte het nog enigszins te doen.

Overdag probeerde ik niet te veel te doen… Maar ja, met een dreumes en een peuter in huis blijf je toch bezig. Als ik even op de bank wil gaan liggen heb ik meteen 2 kinderen bovenop me liggen, dus rust is ver te zoeken.

Gelukkig doen ze allebei nog een middagslaapje. Of nou ja, Nomi slaapt niet altijd meer, maar ze speelt dan een tijdje in bed. Tijdens het middagdutje kon ik even lekker op de bank liggen, en daar was ik wel heel erg aan toe! Maar natuurlijk slapen ze net deze keer niet lang. Ik nam maar weer 2 paracetamol, en we gingen weer verder…

Vroeg naar bed

Je kunt je misschien wel voorstellen dat ik ’s avonds helemaal gaar was. Toen de kinderen in bed lagen, plofte ik weer op de bank en deed ik niks meer. Een uurtje later ging ik naar bed, in de hoop dat slaap me goed doet. Natuurlijk kon ik om 20.00 uur nog niet slapen, maar even lekker in bed liggen was ook niet verkeerd. Uiteindelijk sliep ik toch een stuk eerder dan anders, en de volgende ochtend voelde ik me een stuk beter. En wat was ik daar blij mee zeg, want ziek zijn als moeder kan écht niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.