5 tips voor een warm huis

warm huis 1

Gastartikel – De winter is in aantocht en dat betekent klappertanden en koukleumen. Wanneer de temperatuur sterk begint te dalen groeit bij ons bewust en onbewust de behoefte voor een warm en gezellig huis. Lees hier 5 tips om een warm huis te creëren.

 1. Vuur en geurkaarsen
  Heb je een openhaard of kachel? Maak hier dan zoveel mogelijk gebruik van in de wintermaanden. Buiten het feit dat een behagelijk vuur daadwerkelijk warmte in huis brengt, draagt het ook bij aan een sfeervol geheel. Kaarsen doen dat overigens net zo goed en geven je woonkamer een extra warme uitstraling. Wat denk je van een aangename geur, zoals cupcakes of caramel? De geurkaars is een ideale manier om het huis te voorzien van een zeer warm geheel in zowel de meest letterlijke als figuurlijke zin.

warm huis 2

 1. Zet muziek op
  Zeker als je een muziekliefhebber bent is het aan te raden om muziek op de achtergrond mee te laten draaien op het moment dat je thuis bent. Het is algemeen bekend dat muziek een ontspannende werking heeft op ons lichaam en geest en hierdoor voel je je sneller thuis. Bovendien geeft muziek de woonruimte extra sfeer.
 1. Breng kleur in huis
  Ziet je huis er wat kaal uit, omdat je alle muren in een koude kleur hebt geverfd? Verf een aantal muren in een warme kleur, zoals gebroken wit, geel, rood, oranje en/of bruintinten. Je zal ervan versteld staan wat het met de gezelligheid in je huis doet. Daar krijg je spontaan een warm gevoel van. Mocht je het te veel werk vinden om alles te laten schilderen? Verf dan alleen kleine oppervlaktes. Zo creëer je ook al veel gezelligheid.
 1. Gordijnen
  Dubbel glas isoleert erg goed, maar ook gordijnen voor de ramen houden de kou extra tegen. Daarnaast brengen gordijnen in tegenstelling tot bijvoorbeeld de meeste typen jaloezieën en rolluiken, een prettig sfeervol geheel aan de woonkamer. Op deze manier creëer je een knusse woning voor jou en je gezin. Houdt ‘s avonds en ‘s nachts de gordijnen dicht. Ook dit bespaart energie.
 1. Verwarming
  Deze vijfde en laatste tip is iets minder romantisch dan voorgaande tips, maar meer van praktische aard. Je wil namelijk in de winter natuurlijk nooit zonder verwarming komen te zitten. Check goed of je CV ketel niet langzamerhand aan vervanging toe is. De meeste CV ketels gaan 12 tot 15 jaar mee. De prijzen van nieuwe CV ketels lopen uiteen, maar de nieuwste energiezuinige HR ketels kosten gemiddeld €1.200 tot € 1.800, inclusief montage door een erkend specialist. Je bespaart gemiddeld € 210 per jaar aan energie ten opzichte van een verouderde cv ketel.

Maak van je huis deze winter een sfeervol en warm geheel, zodat jij en je gezin heerlijk knus samen de winter door kunnen brengen. Deze 5 tips zullen ervoor zorgen dat jij de komende jaren absoluut niet wil verhuizen. Thuis is namelijk weer een warm huis.

Dit artikel is gesponsord.

7 gedachten over “5 tips voor een warm huis

 1. Liess schreef:

  Wij willen nog even gordijnen ophangen voor de voordeur (nieuw net vervangen) en in te trappengat.

  Gebruik zelf ook veel waxinelichtje lichtjes en je merkt echt wel snel warmte verschil idd.

 2. Els schreef:

  Door te koken of te bakken krijg ik ook altijd een warm gevoel: heerlijk geurende kokospiramides in de oven… zalig!
  Bovendien warmt je huis ook letterlijk op door de vrijgekomen warmte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.