DE MEEST MEMORABELE MOMENTEN VAN MIJN BEVALLING

bevalling

Onder het mom van, ‘beter goed gejat dan slecht bedacht’, deel ik vandaag de meest memorabele momenten van mijn bevalling (of nou ja, keizersnee). Manon en Sanne schreven ook al zo’n artikel, en ik vond het zo leuk om te lezen, dat ik besloot om zelf ook zo’n artikel te schrijven. De foto hierboven maakten we trouwens vlak voor de keizersnee, we moesten een tijdje wachten totdat de operatiekamer vrij was, dus uit verveling maakten we een paar selfies.

De meest memorabele momenten van mijn bevalling


– Omdat de keizersnee van tevoren gepland was, mocht ik vanaf middernacht niet meer eten en drinken. Daarom hebben we de avond van tevoren nog een zak chips leeggegeten, want ik was bang dat ik honger zou krijgen. En stiekem heb ik ’s nachts nog een glas water gedronken. Want ja, ik had dorst en ik zag het niet zitten om te wachten met drinken tot na de keizersnee.

– Bart was de dagen voor de keizersnee al best zenuwachtig. Ik niet zo, ik was alleen maar bang dat ze alsnog zou zijn gedraaid, en dat we weer naar huis gestuurd zouden worden. Ik was dan ook heel blij dat de arts zei dat ze nog steeds verkeerd om lag.

– Toen pas realiseerde ik me dat ze echt die dag geboren zou worden!

– Het prikken van het infuus was ook best memorabel. De co-assistent prikte zo gruwelijk mis dat alles onder het bloed zat. Hij durfde het niet nog een keer te proberen en ik had best medelijden met hem.

– Wat ik ook niet vergeet, was hoe de blaaskatheter ingebracht werd. Het doet geen pijn, maar leuk is anders. En toen vroeg de verpleegkundige ook nog was Bart even wilde bijschijnen met de lamp.. En ik kan je vertellen dat het awkward is als je man en een verpleegkundige samen naar je vajayjay staan te kijken.

– De ruggenprik zelf vond ik niet zo bijzonder, maar dat je opeens je benen niet meer voelt, was heel raar.

– Ook vergeet ik nooit hoe Bart eruit zag in het operatiepakje. Stiekem moest ik wel een beetje lachen.

– Toen ik op de operatietafel lag, vertelde de anesthesist vanalles. Bart zat aandachtig te luisteren, maar ik voelde al dat er behoorlijk aan mij getrokken werd en dat mijn buik open lag. Volgens mij was dat een manier om ons af te leiden, want pas na een paar minuten zei hij ‘oh, ze zijn al begonnen!’.

– En een paar minuten later hoorde ik: ‘Kijk eens wat een dikke billen!’. Het scherm ging omlaag zodat we zagen hoe Nomi ‘geboren werd’, heel gaaf om te zien.

– Ook het moment waarop ze voor het eerst bij me werd gelegd was heel bijzonder.

– In de uitslaapkamer dronk ze voor het eerst bij mij. Weer een heel bijzonder moment, en ik vond het zo knap dat zo’n klein baby’tje al weet wat ze moet doen!

11 gedachten over “DE MEEST MEMORABELE MOMENTEN VAN MIJN BEVALLING

 1. Manon Boerakker schreef:

  Lijkt me zo heftig een zwangerschap, tenminste bij de een is het heftig zoals bij mijn collega en bij een vriendin van mij die had nergens last van, haha het is maar net hoe het bij jou is. Hopelijk heb ik niet zo een heftige bevalling. Lijkt mij ook echt heel bijzonder om een kindje te krijgen, eigenlijk kan ik niet wachten.

 2. Pink it schreef:

  Als ik dit zo lees komt het allemaal best heftig over een keizersnee lijkt mij ook best "eng" (geboorte van je kindje is natuurlijk niet eng!) om mee te maken. Het eerste moment dat je kindje bij je komt te liggen…echt dat moment vergeet je nooit meer het is zo bijzonder <3

 3. Anneleen schreef:

  Zo'n keizersnede lijkt me toch best intens en heftig om mee te maken… Helemaal anders dan een 'natuurlijke' bevalling denk ik. Maar fijn dat je er zo'n bijzondere en mooie herinneringen aan hebt!

 4. Tatiana Veenstra-Heyden schreef:

  Wat een leuk verhaal heb je er van gemaakt! En wat grappig hoe een keizersnee ook nog zoveel varianten heeft. Zo had ik bijvoorbeeld geen ruggenprik, heb ik niks vernomen van de catheter, keek mijn man toe vanachter het glas, viel de co-assistent (in opleiding) bijna flauw en kreeg ik mijn meisje pas in mijn armen na de 2e dag. Anders hè!? Liefs XxX

 5. Sylvie schreef:

  Mooi verteld! Lijkt me echt heel vreemd, een keizersnede! (Al kon ik me eerder natuurlijk ook bij een natuurlijke bevalling niets voorstellen 😀 ) Het klinkt alsof je er redelijk relaxt doorheen bent gegaan, hopelijk was het herstel ook voorspoedig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.