‘Mama ik wil graag korte haartjes!’

peuter dun haar

Afgelopen zaterdag had ik me voorgenomen om met Lenn naar de kapper te gaan. Hij was nog nooit bij de kapper geweest en inmiddels had hij een matje in zijn nek wat er toch echt wel af moest. Toen ik Nomi vertelde dat we naar de kapper zouden gaan vroeg ze meteen ‘Mag ik dan ook naar de kapper?’ ‘Wat wil je met je haren dan?’ ‘Weet ik niet’.

‘Ik wil ook naar de kapper!’

Nomi vindt het ontzettend leuk om naar de kapper te gaan. Een tijdje geleden heeft ze de puntjes van haar haren af laten knippen en wat vond ze dat leuk. Zelf zat ik al een tijdje te denken om bij Nomi een (lange) bob te laten knippen. Ze heeft heel dun haar, en een bob maakt haar haar wat voller. Het was de bedoeling dat ze drie weken geleden samen met mij naar de kapper zou gaan, maar opeens wilde ze toch niet meer. Ze bleef toch liever thuis met Bart en Lenn, dus ik ging alleen.

Samen een kapsel uitkiezen

Samen keken we op Pinterest naar kapsels voor peuters. Ik wees haar een lange bob aan, maar dat wilde ze niet. Opeens zag ze iets wat ze wel mooi vond; een wat kortere bob. ‘Dat wil ik, dat vind ik het allermooist!’. Ik vertelde haar dat ze dan geen staartjes en vlechtjes meer kan, maar dat vond ze allemaal prima. ‘En het is wel heel kort hè Nomi?’ ‘Ja maar dat groeit wel weer mama!’ Ze wilde haar haren echt korter laten knippen.

Het was wat korter dan wat ik in mijn hoofd had, maar Nomi wist precies wat ze wilde. En het was ook wel een heel schattig kapsel. Ik sloeg de foto op en we gingen naar de kapper…

peuter dun haar

Nomi’s haar voordat we naar de kapper gingen

Nomi en Lenn naar de kapper

Voor Lenn was het de eerste keer dat hij naar de kapper ging. Hij had ontzettende lengteverschillen in zijn haar en we besloten het maar op één lengte te laten knippen; kort. Veel meer opties waren er namelijk niet.

Lenns haar voordat we naar de kapper gingen

Lenn in de kapperstoel

Ik had het totaal niet verwacht, maar Lenn bleef gewoon netjes in de stoel zitten. Hij was nogal onder de indruk van de cape, waar allemaal dieren opstonden. Hij flirtte een beetje met de kapper en hij vond het prima wat er gebeurde. Natuurlijk bewoog hij wel, maar volgens de kapper gedroeg hij zich voorbeeldig. Toen het bijna klaar was vond Lenn het wel mooi geweest en vroeg hij ‘Klaa? Ja? Klaa?’ ‘Nog eventjes Lenn, het is bijna klaar’. En een paar minuten later was mijn baby met krulletjes in zijn nek veranderd in een peutertje met korte haartjes!

eerste keer kapper

Nomi’s nieuwe kapsel

Nomi gedraagt zich altijd voorbeeldig bij de kapper. Ze blijft doodstil zitten, doet precies wat de kapper zegt, en kletst aan één stuk door. ‘Dat is mijn broertje. Lenn moest ook naar de kapper want Lenn had heel veel haartjes aan de achterkant. Lenn is bijna jarig en dan wordt hij twee. Ik ben al drie. In november word ik vier en dan mag ik al naar de basisschool.’ En zo bleef ze maar kletsen.

Ondertussen was ze aandachtig in de spiegel aan het kijken, ze wilde precies weten wat er met haar haren ging gebeuren. ‘Doe jij zo de andere kant ook nog?’ De kapper lachte en vertelde dat ze al haar haren zou knippen. ‘Oké. Waarom heb jij daar een pleister? Heb jij je pijn gedaan?’ Mijn kleine kletskous was geen minuut stil.

Korte haartjes

peuter kapsel haartjes

Lenns nieuwe kapsel

En toen had ze opeens een kort koppie, en wat was ze er blij mee! Ik vind het haar ook ontzettend leuk staan. Lekker fris, haar haar is wat voller en het is een perfect zomerkapsel. Lenns haar is gewoon kort, maar nu wel op één lengte. Hopelijk groeit het nu wat gelijkmatiger en kunnen we er een leuk kapsel van maken!

bob kapsel

Nomi’s nieuwe kapsel

3 gedachten over “‘Mama ik wil graag korte haartjes!’

  1. Wendy schreef:

    Het staat haar echt super leuk. Mijn zusje is thuiskapster en zit al een tijdje te ‘zeuren’ over het knippen van Demi haar haren. Maar het is nog zo kort vind ik, dus ik durf dat nog niet hoor. Hahaha.

  2. Michelle schreef:

    Beide staat het erg mooi! En het korte kapsel voor Nomi staat haar super goed! Het geeft haar inderdaad net wat meer volume. Onze dreumes is aankomende vrijdag aan de beurt, ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.