Nomi’s eerste bezoekje aan de bioscoop

bioscoop

Een keertje met Nomi naar de bioscoop gaan stond al een hele tijd op mijn to do lijstje. Maar ik wilde even wachten totdat ze wat langer stil kon zitten. Ze is nu bijna 3,5 en stilzitten gaat wat beter dan een paar maanden geleden. Dus toen ik hoorde over de kleuterbios bij Kinepolis in Enschede dacht ik, daar wil ik naartoe! Dat deden we, en daar zagen we de film ‘Buurman & Buurman hebben een nieuw huis‘.

Voor het eerst naar de bioscoop

Van tevoren had ik Nomi al een beetje uitgelegd wat we gingen doen. Ze vond het heel spannend, maar ze had er wel heel veel zin in. Op de heenweg had ze heel veel vragen. ‘Wie zijn daar dan?’ ‘Komt M. (haar nieuwe vriendinnetje) ook?’, ‘Waar mogen bij dan zitten?’.

We parkeerden de auto en Nomi was helemaal dol. Ik wees haar de bioscoop aan en meteen rende ze er naartoe. We gingen naar de kassa en daarna keken we beneden even rond. Er stonden tafels met kleurplaten erop, en stonden bakken met popcorn en er was ranja voor de kinderen. Nomi wilde niet kleuren, maar ze had wel zin in popcorn en ranja.

Toen de film bijna begon gingen we naar boven. Ik zei tegen Nomi dat ik even op de kaartjes moest kijken waar we mochten gaan zitten. In de lobby wees ze een stoel aan en ze vroeg ‘zullen wij daar gaan zitten?’ Het was wel duidelijk dat ze voor het eerst in de bioscoop was.

kinepolis

We gingen de zaal in en we zochten onze stoelen op. Nomi vond het helemaal leuk dat ze een eigen ‘grote’ stoel had. ‘Waar is de televisie dan?’ Die was natuurlijk niet te missen, maar zo’n groot scherm zag zij niet aan voor televisie.

De film

Voordat de film begon, zagen we een paar trailers van andere films. Na de eerste trailer vroeg Nomi ‘Is het nu afgelopen?’. Nee schat, het is nog niet eens begonnen. Toen de film begon keek Nomi haar ogen uit. De film bestaat uit een aantal korte filmjes van Buurman & Buurman. Ze proberen bijvoorbeeld een draaimolen te maken, ze hebben een mol in de tuin en de afvoer in de keuken raakt verstopt.

buurman & buurman

Nomi zat regelmatig hardop te lachen, ze vond het geweldig! Zelf moest ik er ook regelmatig om lachen. Ik keek als kind regelmatig naar Buurman & Buurman, dus dit was wel een beetje een jeugdsentiment voor mij.

‘Buurman & Buurman deden heel gek!’

Na de film kregen alle kinderen een filmdiploma en Nomi was helemaal trots. Ze dronk nog een beetje ranja, ze pakte nog wat popcorn en we gingen naar huis. Bijna de hele terugweg (van zo’n 25 minuten) was ze aan het kletsen over de film en over de bioscoop. Eenmaal thuis wilde ze Bart ook van alles vertellen. ‘Buurman & Buurman deden heel gek! Alles ging kapot en dat was heel grappig. En er waren héél veel kindjes!’

Het was dus een hele geslaagde ochtend en we hebben het heel leuk gehad. Wij waren bij de voorpremière, en ‘Buurman & Buurman hebben een nieuw huis’ draait vanaf 26 april onder andere bij Kinepolis.

Ben jij al eens met je kind(eren) naar de bioscoop geweest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.