Van middagslaapje naar uitrustmomentje

rustmomentje

Het is al bijna een jaar geleden dat Nomi haar middagslaapjes over begon te slaan. Ze ging nog wel naar bed, maar ze sliep steeds minder vaak. Ze zat regelmatig gewoon te spelen in bed, en dan vermaakte ze zich prima. Daarom dachten we afgelopen zomer dat we het middagslaapje wel konden schrappen. Nou, dat bleek toch niet zo’n succes te zijn.

Het middagslaapje overslaan

Als Nomi in bed aan het spelen was, deed ze niet altijd echt zachtjes. Thuis sliep Lenn er meestal wel doorheen, maar op de camping zagen we dat niet zo zitten. De wandjes in onze caravan zijn hartstikke dun en ik vreesde dat Nomi Lenn telkens wakker zou maken. Daarom brachten we haar ’s middags niet meer naar bed.

middagslaapje

De eerste keren ging het prima, maar daarna begon Nomi toch wel erg chagrijnig te worden. Ze viel voor het eerst in maanden in de auto in slaap. Toen ze zelfs op de fiets in slaap viel, was het duidelijk dat ze dat rustmomentje toch echt nog wel nodig had.

Van middagslaapje naar rustmomentje

We besloten het middagslaapje toch maar weer in te voeren. De eerste keer viel ze als een blok in slaap. Daarna ging ze weer steeds vaker spelen in bed. Nu de zijkant uit haar bedje is, heeft ze veel meer mogelijkheden qua spelen. Ze kan speelgoed pakken en ze zit nu regelmatig met haar Barbies te spelen. En meestal vindt ze het helemaal niet erg om ’s middags even naar bed te gaan!

Sinds kort wil ze graag dat we de lamp aan laten en dat vind ik prima. Ook de gordijnen mogen niet dicht. We hebben verduisterende gordijnen (mocht je nog op zoek zijn, VELUX heeft erg mooie!) en Nomi wil overdag het liefst zo veel mogelijk licht in haar kamertje hebben. Helemaal goed, dat speelt natuurlijk ook het fijnst.

’s Middags naar bed gaan is nu dus echt een rustmomentje geworden voor Nomi. Ze kan soms ontzettend druk zijn, en dit doet haar echt even goed. Dus zo lang ze het fijn vindt, blijft ze ’s middags gewoon even naar bed gaan. Zelf vind ik het namelijk ook best lekker om even een momentje voor mezelf te hebben!

mbm

7 gedachten over “Van middagslaapje naar uitrustmomentje

  1. Jeanet Veenstra Venema schreef:

    Heel herkenbaar! Jarne wil ook niet meer slapen, maar wil ook niet op bed. Dus kijkt hij nu vaak even een filmpje tussen de middag (hoe erg ik daar ook tegen was) maar het geeft hem wel even dat rust momentje om toch door te kunnen tot na het avondeten. Voordeel daarvan is wel dat het slapen ’s avonds niet zo lang meer duurt maar hij eerder en sneller in slaap valt, alleen ook in de ochtend eerder wakker is.

  2. Krystle/Batboy schreef:

    Haha zelfs op de fiets dat heb ik nog nooit meegemaakt bij die van ons! Onze middelste wilde smiddags al vrij snel niet meer slapen maar was wel moe en werd huilerig, maar hij wilde absoluut niet naar bed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.