Eindelijk, ze slaapt weer door!

slaapt door

Weten jullie nog dat ik laatst vertelde dat Nomi soms wel 7 keer per nacht wakker werd? Wat een ellende was dat… Gelukkig werd ze even later steeds iets minder vaak wakker, en inmiddels slaapt ze weer regelmatig door. Hoe we deze fase hebben aangepakt vertel ik jullie vandaag.

Telkens weer huilen

Vanaf dat ze naar bed ging, werd ze iedere paar uur huilende wakker. En wat het meest frustrerend was, was dat we niet wisten waarom ze wakker werd en wat er aan de hand was. Was ze aan het dromen, had ze het koud, of was er iets anders? Van Nomi kregen we nooit een duidelijk antwoord. Als we bij haar waren geweest, ging ze meestal wel weer slapen. Want ze was natuurlijk hartstikke moe.

Overdag

Overdag was ze ook wat minder te genieten dan anders. Ze was snel aan het huilen en tussen de middag sliep ze opeens weer, want ze was gewoon moe. De slaap die ze ’s nachts miste, haalde ze overdag weer in.

Bang in het donker

Iedere keer als Nomi ’s avonds of ’s nachts wakker was, zeiden we dat ze niet hoefde te huilen en gewoon weer moest gaan slapen. Ook overdag hebben we het er met haar over gehad. Toen vertelde ze dat ze het eng vond op haar kamer, omdat het donker was. Vervolgens zeurde ze ’s avonds dat ik het licht niet uit mocht doen.

Nachtlampje

Daarom besloten we een nachtlampje te kopen. Op internet zag ik ontzettend veel leuke lampen voor in het stopcontact, maar in de winkel vond ik alleen een simpel model. Ook prima, zolang er maar licht vanaf komt.

’s Avonds was Nomi erg enthousiast over het lampje. ‘Ik kan een klein beetje zien, dat vind ik heel fijn!’, was haar reactie. Ze zei dat het niet meer eng was op haar slaapkamer. En ik hoopte natuurlijk dat ze daardoor dan ook wat beter zou slapen.

De eerste nacht werd ze nog wel een paar keer wakker en toen begon ze te huilen. Ik legde haar weer uit dat als ze ’s nachts wakker werd, dat ze gewoon weer moest gaan slapen. Eén keer werd ze wakker omdat ze haar Mickey Mouse knuffel kwijt was. Ik zei dat ze die dan even moest zoeken, en dat ze hem wel kon vinden omdat ze een lampje in haar kamer heeft. Hij bleek 20 cm van haar af te liggen, en toen ze naast zich keek zag ze hem zelf.

Daarna

Ik denk dat het een combinatie was van het nachtlampje en ‘ga maar gewoon weer slapen als je wakker bent’, want het ging steeds beter. Ze werd nog wel eens wakker, maar ze ging steeds vaker gewoon weer slapen. En inmiddels slaapt ze meestal weer gewoon door!

Ik vond nachtlampjes altijd een beetje onzin, maar bij Nomi is het dus wel erg handig. Lenn heeft er nog geen, want hij slaapt ’s nachts meestal heel goed. Maar mocht dat opeens veranderen, dan zal ik deze keer wat sneller aan een nachtlampje denken!

7 gedachten over “Eindelijk, ze slaapt weer door!

  1. Rory schreef:

    Goed dat je verschillende dingen hebt uitgeprobeerd. Hier de fase van de ‘monsters’ ineens weer. Waar ze vroeger met een groot nachtlampje sliep (dat was ze gewend sinds ze dat in een vakantiehuis had ervaren). Zo’n beertje van een centimeter of 20. Is ze ineens uit zichzelf naar donker toe gegaan. En sinds de ‘monsters’ dus weer naar een nachtlampje. Ik heb een kleintje gekocht voor het stopcontact. Ook zacht oranje licht. Dus waar je niet echt wakker van blijft. En … het werkt.

  2. Anniek schreef:

    Oef, zeven keer per nacht lijkt me erg zwaar. Heel erg fijn dat ze nu, met jullie rustige uitleg en het nachtlampje, weer lekker kan slapen. Voor jullie allemaal :).

  3. Michelle schreef:

    Fijn dat ze weer lekker doorslapen want langere tijd gebroken nachten is niet grappig. En voor haar zelf is het ook sneu, want die kleintjes hebben hun slaap natuurlijk wel hard nodig. Nu hoop ik dat die van ons ook weer een keertje gaat doorslapen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.