Nomi’s eerste peuterspeelzaal playdate

peuterspeelzaal

Een tijdje geleden vroeg Nomi voor het eerst of ze een keer met een vriendinnetje van de peuterspeelzaal mocht spelen. Ehh, ik had geen idee dat kinderen op de peuterspeelzaal al bij elkaar gingen spelen eigenlijk. Ik zei tegen Nomi dat het wel mocht, als het ook van de moeder van haar vriendinnetje mocht. Op de peuterspeelzaal hadden ze het er regelmatig over, maar verder dan dat kwam het niet.

‘Mag ik bij Nomi spelen?’

Nomi durfde het niet aan de moeder van haar klasgenootje te vragen. Maar laatst kwam het meisje waar ze mee wilde spelen naar me toe en vroeg of ze een keer bij Nomi mocht spelen. Ja hoor, dat mag natuurlijk wel. We spraken af wanneer dat zou kunnen, en Nomi en haar vriendinnetje waren helemaal blij.

Het speelafspraakje

Dinsdag was het zo ver. We hadden ’s middags afgesproken en Nomi vroeg de hele ochtend al wanneer ze zou komen. Ze had er heel veel zin in, maar ze vond het ook heel spannend. Zo spannend, dat ze vlak voor die tijd opeens zei dat ze niet meer wilde spelen. ‘Maar ik vind het gewoon heel spannend mama!’.

Toen Nomi’s klasgenootje voor de deur stond, verstopte Nomi zich onder tafel. Ik tilde haar op en ze was helemaal verlegen. Haar vriendinnetje vond het ook wel spannend, maar ze bleef toch iets stoerder dan Nomi.

Samen spelen

Ze kwamen al vrij snel los. Blijkbaar hadden ze op de peuterspeelzaal al afgesproken dat ze in Nomi’s keukentje zouden gaan spelen. Daar speelden ze en ze hadden samen heel veel lol. Ze waren telkens met elkaar aan het lachen en ze speelden echt heel leuk met elkaar. Alles wat ze deden, deden ze samen. Samen op een stoel zitten, samen naar de wc, ze namen zelfs tegelijk slokjes van hun ranja.

Lenn wilde ook graag meedoen, maar dan merk je wel heel goed dat hij een stuk jonger is. Hij snapte niet goed wat ze aan het doen waren en hij kreeg het telkens voor elkaar om precies te doen wat Nomi en haar vriendinnetje níet wilden dat hij deed. Uiteindelijk heb ik de Teletubbies maar voor hem aangezet, want ze werden er alle drie een beetje gefrustreerd van.

‘Ik wil niet naar huis!’

Nomi heeft 2 en een half uur gespeeld met haar vriendinnetje en ze hadden het echt heel leuk. Toen Nomi’s vriendinnetje werd opgehaald wilde ze eigenlijk helemaal niet mee naar huis, en ze was de deur nog nauwelijks uit of Nomi zei al ‘ik mis haar zo!’.

Het was dus heel erg geslaagd en wat was het leuk om te zien hoe ze samen aan het spelen zijn!

2 gedachten over “Nomi’s eerste peuterspeelzaal playdate

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.