Het foodmindset programma, wat heeft het me gebracht?

foodmindset

Laatst vertelde ik jullie al dat ik meedeed aan het Foodmindset programma van Dominique van Healthyforme.nl. Op dat moment was ik nog bezig met het programma, maar inmiddels heb ik het zo goed als afgerond en klets ik jullie even bij over wat het mij allemaal heeft gebracht. En ik heb ook nog een leuke korting voor jullie!

Wat is het Foodmindset programma?

Ik doe het programma samen met een aantal andere vrouwen en het gaat grotendeels via Facebook. We hebben een Facebookgroep waarin we iedere dag een opdracht, een filmpje, informatie of iets anders krijgen. Eén keer per week is er een live coach sessie waarin onze vragen beantwoord worden en waarin Dominique van alles en nog wat vertelt. Het programma is dus geen dieet, maar je werkt echt aan je mindset. Meer informatie over dit programma vind je hier.

Eten zonder schuldgevoel

Iedere keer wanneer ik probeerde om af te vallen, ging ik regelmatig de fout in. Dan had ik bijvoorbeeld ontzettend veel zin in chocola en besloot ik daar uiteindelijk aan toe te geven. Vervolgens voelde ik me er slecht over en voor mijn gevoel was mijn dag dan toch al verpest. En dan dacht ik, ‘dan kan de rest van die chocoladereep ook wel op, want het maakt nu  toch niet meer uit’.

Dat is dus niet de goede manier om af te vallen. Tijdens het Foodmindset programma heb ik geleerd om de 80/20 regel te gebruiken. Dat betekent dat je voor 80% gezond eet, en die 20% kun je gebruiken voor ongezondere keuzes. Dus; heb je zin in een stukje chocola? Dat mag gewoon en daar hoef je je niet schuldig over te voelen. Dat koste me eerst best veel moeite, maar door telkens weer opdrachten te maken en informatie te lezen of te horen, ging dat steeds beter.

Gezondere keuzes maken

Natuurlijk weet je wel dat je beter een appel kunt eten dan een zak chips. Maar ondanks dat ik dacht dat ik best veel wist over voeding, heb ik toch heel veel geleerd. Ik leerde om beter etiketten te lezen, ik leerde over vitamines, vetten, koolhydraten, et cetera. Ook kreeg ik de tip om minder vaak naar de supermarkt te gaan en voor een aantal dagen boodschappen te halen, zodat je minder in de verleiding komt om ongezonde keuzes te maken. En om niet vlak voor de lunch of vlak voor het avondeten naar de supermarkt te gaan. Want dan heb je vaak al trek, en ben je meer geneigd om ongezonde dingen te kopen.

Ook eet ik op de momenten wanneer ik trek heb en niet meer ‘het is 12 uur dus ik ga een boterham eten’. Ik merk dat ik ’s ochtends veel meer trek heb dan ’s middags en daarom eet ik nu ’s ochtends meer. In het verleden ‘moest’ ik van mezelf wachten tot 12 uur, want eerder iets lunchen was voor mijn gevoel slecht. Nu lunch ik wel eens om 11 uur, omdat ik dan trek heb. Of ik eet na mijn ontbijt nog een extra boterham. Daardoor ben ik minder geneigd om te gaan snaaien.

Verder heb ik veel nieuwe inspiratie gekregen voor maaltijden. Dominique heeft een aantal recepten op haar site staan, en tijdens het foodmindset programma kregen we nog veel meer ideeën. De maaltijden bevatten veel groente en zijn ook nog eens hartstikke lekker.

Mindset

Ik merk dat mijn mindset nu echt is veranderd. Ik denk beter na over wat ik eet en ik stop niet zomaar iets in mijn mond. Ik stel mezelf de vraag of ik echt trek heb, of dat er een andere reden is waarom ik iets wil eten. Ook kan ik beter omgaan met het duiveltje op mijn schouder die nog steeds wel eens dingen zegt als ‘je hebt vandaag niet gezond genoeg gegeten, dus nu kun je vanavond ook nog wel een zak chips leeg eten’. Ik realiseer me dat het helemaal nergens op slaat, dus ik probeer me daar niks van aan te trekken.

Korting!

Hopelijk heb ik je een beetje enthousiast gemaakt over het foodmindset programma. Als dat zo is; heb ik goed nieuws voor je. Op 11 april begint er weer een 10 weken durend programma en ik mag je € 50,00 korting geven. Daarnaast krijg je vaak ook een deel van je investering vergoed door je zorgverzekering. Als jij je aanmeldt en bij je aanmelding aangeeft dat je mijn blog over het foodmindset programma hebt gelezen, krijg jij € 50,00 korting van Dominique! Dat is leuk meegenomen, toch? Via deze link vind je alle informatie.

Wil je meer lezen over het foodmindset programma en meer? Kijk dan eens op de Instagrampagina van Dominique!

Een gedachte over “Het foodmindset programma, wat heeft het me gebracht?

  1. Mirjam Hart schreef:

    Wat goed dat dit programma zo goed voor je werkt! Ik wil ook graag weer resetten. Gezonder eten en meer bewegen. maar zodra ik dit voornemen heb, lijkt het wel alsof ik alleen maar meer wil snoepen en vaker trek heb in lekkere snacks. Ik denk dat ik dus ook echt iets aan mijn mindset moet doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.