Het jaar goed beginnen met je kinderen

Gastartikel – Het begin van het jaar is een goed moment om te resetten en een aantal voornemens voor de komende maanden vast te stellen. Als je kinderen hebt, is het ook een mooie gelegenheid om hen te betrekken bij het stellen van doelen en het plannen van hoe jullie als gezin kunnen samenwerken om het beste uit het jaar te halen. Hieronder een uitleg over hoe wij dit aanpakken!

Stel doelen als gezin

Het is nooit te vroeg om je kinderen te leren hoe belangrijk het is om doelen te stellen. Ga als gezin samen zitten en bespreek wat je het komende jaar wilt bereiken. Help je kinderen realistische doelen voor zichzelf te stellen en maak vervolgens een plan om die doelen te bereiken.

Moedig je kinderen aan om zowel korte als lange termijndoelen te stellen. Korte termijndoelen kunnen dingen zijn als goed presteren op school of sparen voor nieuw speelgoed. Doelen op lange termijn kunnen dingen zijn als naar een goede middelbare school of universiteit gaan of een muziekinstrument leren bespelen.

Je kinderen helpen doelen te stellen is een goede manier om ze te leren plannen, wat een belangrijke vaardigheid is, die ze hun hele leven lang zullen gebruiken.

Stel samen goede voornemens op

Het opstellen van een gezinsmissie is een geweldige manier om het jaar goed te beginnen met je kinderen. Het kan je helpen je te concentreren op wat belangrijk is, als gezin beslissingen te nemen en je kinderen te leren wat jullie waarden zijn.

Hier volgen enkele tips voor het opstellen van een gezinsmissieverklaring:

1. Bepaal jullie kernwaarden als gezin. Waar geloven jullie in? Welke kwaliteiten wil je je kinderen bijbrengen?

2. Houd het kort en krachtig. Een paar zinnen of zelfs een enkel woord kan krachtig zijn.

3. Maak het specifiek voor je gezin. Dit is JOUW missieverklaring, niet die van iemand anders.

4. Schrijf het op en hang het op waar iedereen het kan zien. Een zichtbare herinnering helpt om iedereen op het goede spoor te houden.

5. Herzie de verklaring indien nodig. Naarmate je gezin groeit en verandert, zal je missieverklaring dat ook doen.

Ideeën voor jullie goede voornemens

Samen tijd doorbrengen

Een van de beste manieren om het jaar goed te beginnen met je kinderen is om samen tijd door te brengen. Dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door ze mee te nemen op een speciaal uitstapje, samen een spelletje te doen of gewoon wat tijd door te brengen met praten en lachen.

Hoe je ook je tijd met je kinderen doorbrengt, het belangrijkste is dat je aanwezig en betrokken bent. Zo voelen ze zich geliefd en gesteund en wordt de toon gezet voor een positief en succesvol jaar.

Loslaten

Naast dat het fijn is om lekker samen dingen te ondernemen, is het ook goed om je kinderen stukje bij beetje wat meer los te laten. Dit hoeft natuurlijk niet van de een op de andere dag, maar kan ook met tussenfases. Zo bestaat er tegenwoordig een GPS tracker kind. Bij One2Track kun je deze connecten met de Nederlandse app en zo precies zien waar jouw kind zich bevindt. Zo heb je altijd nog een oogje in het zeil.

Wees positief

Positief denken is een krachtig middel dat kinderen kan helpen uitdagingen te overwinnen en hun doelen te bereiken. Als kinderen zich op het positieve richten, zien ze eerder het goede in zichzelf en anderen, wat kan leiden tot meer geluk en succes.

Het jaar goed beginnen met je kinderen is een belangrijke manier om de toon te zetten voor succes. Met deze tips kun je vanaf het begin een positieve sfeer creëren. Van zinvolle gesprekken tot het stellen van redelijke verwachtingen, er zijn veel manieren om ervoor te zorgen dat iedereen een goede start maakt en doorgaat op de weg naar het bereiken van al zijn doelen dit jaar. Door nu te investeren in je relatie met je kinderen, zul je de komende jaren kunnen genieten van alle voordelen van een ondersteunende ouder!

4 gedachten over “Het jaar goed beginnen met je kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.