Hoe besteed ik mijn me-time

me time

Na wekenlang thuisonderwijs was ik wel toe aan wat tijd voor mezelf. En hoewel ik graag weer heel veel uren wil steken in het bloggen, merk ik dat ik soms ook even aan mezelf moet denken. En dat doe ik door zo nu en dan eens wat tijd voor mezelf in te lassen. Want dat hebben we best verdiend na deze hectische periode, toch?

Me-time

Ik vind het soms best lastig om tijd voor mezelf te nemen. ’s Avonds denk ik vaak ‘maar ik zou ook even een blogje kunnen schrijven’ of ‘ik wilde ook nog werken aan de vindbaarheid van mijn blog’. Maar ik merk ook dat ik soms even rust nodig heb, dus ik neem regelmatig een beetje me-time.

Wat doe ik tijdens tijd voor mezelf?

Dit is natuurlijk voor iedereen heel erg verschillend, want iedereen houdt van andere dingen. Dit zijn dingen die ik vaak doe als ik even tijd voor mezelf heb:

1. Een serie kijken

Wat voor mij heerlijk ontspannend werkt, is om even een serie te gaan kijken. Ik kijk vooral series op Netflix en de laatste tijd kijk ik vaak naar Riverdale, Virgin River en One Day at a Time. Ik denk dat veel mensen dit een fijne manier vinden om even te ontspannen en het is voor bijna iedereen wel haalbaar. Het enige wat je nodig hebt is internet en/of een televisie. Op dit soort momenten ben ik altijd erg blij met mijn ‘Internet tv bellen‘ abonnement. Daardoor kan ik altijd lekker Netflixen of iets leuks kijken op tv.

2. Beauty-avondje

Lekker uitgebreid douchen, een maskertje doen, nagels lakken, haren verven… Dat soort dingen deed ik een hele tijd veel te weinig, terwijl ik er heel erg van kan genieten. Daarom doe ik dat nu weer wat vaker en voor mij werkt het heerlijk ontspannend.

3. Even het huis uit

Momenteel is het even lastig door de lockdown, maar normaal gesproken vind ik het heel fijn om gewoon even het huis uit te zijn. Even shoppen in plaats van alles online bestellen, een rondje lopen door de Ikea… Ik moet toegeven dat ik dat nu best wel mis. Gelukkig mogen we het huis wel gewoon uit, dus kan ik bijvoorbeeld een wandeling gaan maken om mijn hoofd even leeg te maken. En dat werkt ook best goed.

4. Social media

Ik moet toegeven dat ik best een beetje verslaafd ben aan social media. Ik zou urenlang op Tiktok of Instagram kunnen kijken bijvoorbeeld, het lijkt gewoon nooit te gaan vervelen. Ook dat is een fijne besteding van mijn me-time.

5. Muziek luisteren

En last but not least; muziek luisteren. Ik ben gek op muziek en ik kan er de hele dag wel naar luisteren. Ik luister vaak naar muziek terwijl ik achter mijn laptop zit, maar ik vind het ook fijn om aan het einde van de dag gewoon even alleen naar muziek te luisteren. Oké, vaak heb ik dan wel mijn telefoon in mijn hand. Maar muziek luisteren en door Instagram of Facebook scrollen is wat mij betreft een hele goede combinatie. Een kopje thee erbij en het is voor mij helemaal perfect!

Wat doe jij als je tijd voor jezelf hebt?

Een gedachte over “Hoe besteed ik mijn me-time

  1. Moniek schreef:

    Ik kan me helemaal vinden in alle vijf door jou genoemde punten. Maar wat ik ook heerlijk vind, is in een hoekje van de bank kruipen met een goed boek erbij of een flink stuk wandelen. Al dan niet met camera….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.