Carnaval thuis vieren – tips!

carnaval thuis

Carnaval zal er dit jaar anders uitzien dan andere jaren. Er zullen geen carnavalsfeestjes en optochten plaatsvinden, maar we kunnen het thuis natuurlijk ook leuk maken. Vandaag heb ik wat tips voor je om carnaval thuis op een leuke manier te vieren.

1. Verkleden

Het eerste waar ik aan denk bij het woord carnaval, is het verkleden. De kinderen hebben een behoorlijke hoeveelheid verkleedkleren, dus het zal geen probleem zijn om een leuke carnavalsoutfit uit te kiezen. Ze vinden verkleden hartstikke leuk en ze lopen regelmatig in verkleedkleding rond, dus dat komt vast helemaal goed.

2. Schminken

Om je look helemaal af te maken, kun je de kids (en jezelf) ook schminken!

3. Liedjes

Bij carnaval hoort natuurlijk ook muziek. Je kunt van tevoren een playlist maken met carnavalsliedjes en dan zit de sfeer er meteen goed in.

4. Het huis versieren

Blaas wat ballonnen op, hang een slinger in de woonkamer, en het ziet er helemaal feestelijk uit. Wat hier ook altijd een groot succes is, is om niet alle ballonnen op te hangen, maar er ook een paar op de grond te leggen. Leuk om mee te gooien of te voetballen!

5. Zelf versiering maken

Je kunt slingers en ballonnen ophangen, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf versiering te maken. Sommige steden en dorpen hebben bepaalde carnavalskleuren, en die kun je nu perfect gebruiken.

6. Carnaval op tv

Omdat heel Nederland carnaval thuis zal moeten vieren, zijn er carnavalsprogramma’s te zien. In Den Bosch worden er bijvoorbeeld televisieprogramma’s opgenomen die tijdens carnaval worden uitgezonden. En op YouTube staan ook genoeg carnavalsfilmpjes. Kijk bijvoorbeeld via YouTube naar de optochten van voorgaande jaren!

7. Maak je eigen optocht

In plaats van de ‘gewone’ optocht, kun je natuurlijk ook zelf een mini optocht maken. Doe je verkleedkleren aan, versier je fiets (of iets anders) en rijd met je eigen optocht door je woonplaats.

Vier jij carnaval?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.