Wekenlang thuis versus weer naar school

weer naar school

De afgelopen tijd kwam ik echt helemaal nergens aan toe. Nomi, Lenn en Elena waren bijna 24/7 thuis en dat is natuurlijk heel anders dan anders. Verder moest ik Nomi en Lenn helpen met huiswerk en Elena is ook gek op aandacht. Ik kwam handen te kort, en als ik eerlijk ben, ben ik blij dat Nomi en Lenn weer naar school zijn. Het was ook vaak heel gezellig, maar ook echt een uitdaging. Probeer je dreumes maar eens te vermaken terwijl je je oudste probeert te helpen met huiswerk… Inmiddels is de rust wedergekeerd en heb ik weer wat tijd voor andere dingen, zoals bloggen!

Thuisonderwijs

Laatst vertelde ik jullie al over het verschil in thuisonderwijs tussen groep 1 en groep 3. Tijdens de eerste lockdown, toen Nomi nog in de kleuterklas zat, wist ik soms niet goed meer wat we konden doen en we begonnen ons te vervelen. Tijdens de tweede lockdown waren we juist vrij druk. Het was best lastig om alles in goede banen te leiden. Nomi’s huiswerk moest af, Lenn moest wat dingetjes doen voor school, Elena wilde aandacht en daardoor waren Nomi en Lenn weer afgeleid… Ik zal er eerlijk over zijn; ik vond het niet makkelijk en daarom ben ik blij dat ze weer naar school gaan.

Tijd voor andere dingen

De was bleef liggen, het huis was een rommeltje, ik kwam niet meer toe aan bloggen en ook op social media was ik vrij stil. Dat was allemaal even niet mijn prioriteit. In het begin vond ik dat best lastig, maar ik besloot er maar gewoon vrede mee te hebben. Ik dacht, ‘dat komt allemaal wel weer’ en ik probeerde niet te stressen door dat soort dingen.

Nu is het weer helemaal anders. Overdag is het best rustig met maar één kind in huis. Terwijl Elena zit te spelen, doe ik wat dingetjes in het huishouden of kruip ik even achter mijn laptop. Als ze in bed ligt heb ik nog wat meer tijd voor dat soort dingen. Ik probeer de dingen die ik ‘moet’ doen, te doen voordat Nomi en Lenn uit school zijn, zodat mijn aandacht voor hen is als ze thuis zijn.

Wat vinden de kinderen er zelf van?

Laat ik eens beginnen met Elena. Zij vond het de eerste dagen maar raar dat Nomi en Lenn niet thuis waren. Ze vroeg telkens ‘Nomi Lenn weg?’. Een uurtje nadat we ze naar school hadden gebracht wilde ze ze al weer ophalen en vroeg ze ‘Mag ik lopen Nomi Lenn?’. Na haar middagslaapje riep ze ‘Nomi Lenn toe!’. Inmiddels is ze er een beetje aan gewend en ze gaat steeds meer zelf spelen.

Nomi en Lenn vonden het best spannend om weer naar school te gaan. Nomi had de dag ervoor buikpijn van de spanning, maar uiteindelijk hadden ze het allebei heel leuk op school. Na een schooldag zijn ze wel behoorlijk moe en ze hebben allebei al gevraagd wanneer ze weer ‘gewoon’ thuis mogen blijven. Ze moeten nog even een beetje wennen aan het schoolritme, maar dat komt vast wel goed. Als ze op school zijn, hebben ze het namelijk hartstikke leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.