Houdt jouw kleintje ook zo van treintjes?

trein

Volgens mij vindt bijna ieder kind treintjes leuk. Voor Nomi kocht ik er een tijdje geleden één en sindsdien speelt ze er heel veel mee. Ze bouwt ermee en de trein gaat vaak de hele kamer door. Ze kan er ontzettend druk mee zijn en ik vind het heerlijk om te zien hoe leuk ze ermee speelt.

Sinds kort vindt ze de blokken op de trein ook heel interessant. Eerst liet ze de treinen alleen rijden, maar nu zien haar treinen er telkens weer anders uit en ze komt me helemaal trots laten zien wat ze met de trein heeft gedaan.

Naast dat het leuk is om met zo’n treintje te spelen, is het ook leerzaam. Een trein met blokken erop leert je kindje bouwen, en hetzelfde geldt voor treinrails. Daarnaast stimuleert het de fantasie en het is goed voor de motoriek. Grote pluspunten dus, want ik vind het belangrijk dat mijn kinderen een beetje uitgedaagd worden als ze aan het spelen zijn.

De trein op de foto hierboven komt van de Action en aangezien Nomi er zoveel mee speelt, moet er misschien maar eens een tweede exemplaar komen. Misschien zetten we wel iets van Thomas de trein op haar verlanglijstje voor haar tweede verjaardag, of misschien moet ze het maar aan Sinterklaas vragen.

Naast leuke houten treinen zijn er ook spoorbanen, rugzakken, puzzels en nog veel meer leuk dingen van Thomas de trein te koop. Voor ieder wat wils dus!

Vindt jouw kindje treinen ook zo leuk?

sp

3 gedachten over “Houdt jouw kleintje ook zo van treintjes?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.