10 dingen die ik tijdens mijn zwangerschap echt te vaak heb gehoord

Iedereen die al eens zwanger is geweest zal het wel herkennen, je krijgt regelmatig dezelfde vragen en opmerkingen. Mensen bedoelen het vast goed, maar sommige dingen worden na een tijdje best wel irritant. Zeker als je al stijf staat van de zwangerschapshormonen en sowieso niks meer leuk vindt.

 1. Wow wat heb je een grote buik!
  Ehh, dank je?
 2. Weet je zeker dat het er maar één is?
  Nee ik denk een stuk of 6. Maar na de bevalling weten we het zeker. (Dit vond ik trouwens echt de meest irritante vraag, alsof de verloskundigen en gynaecologen allemaal achterlijk zijn en niet hebben gezien dat er nog een baby in mijn buik zat.)
 3. Je bent zeker bijna uitgerekend?
  Dat is helemaal geen vervelende vraag als je 38 weken zwanger bent. Maar als je nog in je tweede trimester zit wil je het nog niet horen.
 4. Hij groeit goed zeker?
  Klopt (maar wist je dat de grootte van iemands buik vaak helemaal niet veel zegt over de grootte van de baby?).
 5. Hou je het nog vol?
  Heb ik een keuze dan?
 6. Was het wel gepland?
  Ehh, ja!
 7. Wel weinig leeftijdsverschil hè?
  Oh vandaar de vorige vraag! Ja, Nomi en Lenn schelen 20 maand, en dat vind ik juist hartstikke leuk.
 8. Je moet ananas eten. Of bitter lemon drinken. Oh en wonderolie werkt ook. En niet te veel stilzitten hoor, dan zit ie er over 5 weken nog.
  Vast goedbedoelde adviezen, maar ten eerste kende ik alle trucjes uit mijn hoofd (ik schreef er zelfs een artikel over) en ten tweede kon ik aan het einde van mijn zwangerschap amper lopen, dus ik had niet veel andere opties dan stilzitten.
 9. Ooh je krijgt een jongetje? Dat vindt Bart vast leuk (eh ja, maar ik zelf ook hoor).
  Zo’n cliché dingetje dat mannen graag een zoon willen.. Zelf vind ik het namelijk ook hartstikke leuk dat ik nu een dochter en een zoon heb, en Bart was met 2 dochters net zo blij geweest.
 10. Nomi, hoe gaat je broertje heten?
  Mensen dachten op die manier achter de naam van de baby te komen. Maar guess what, we hebben de naam nooit genoemd waar Nomi bij was. Nomi zegt al een hele tijd heel veel dingen na, en we wilden niet het risico nemen dat ze Lenn ging zeggen waar andere mensen bij waren. Misschien was dat trouwens ook niet ideaal, want na 5 weken noemt ze Lenn nog steeds baby.

Wat heb jij tijdens je zwangerschap te vaak gehoord?

4 gedachten over “10 dingen die ik tijdens mijn zwangerschap echt te vaak heb gehoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.