Kinderen en een huisdier? Hier moet je op letten

huisdier kinderen

Zoals jullie misschien nog wel weten, hebben wij katten gehad. Helaas moesten we een ander huis voor ze zoeken omdat Nomi allergisch bleek te zijn. Daarvoor vond ik het ontzettend leuk, en de combinatie van jonge kinderen met katten was een prima combinatie, maar er zijn wel dingen waar je op moet letten. In dit artikel lees je daar meer over.

Kinderen en huisdieren

Heb je zowel kinderen als een of meerdere huisdieren? Dan is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Wanneer je een hond of kat hebt, is het belangrijk dat je de kinderen leert om de hond of kat met respect te behandelen. Kinderen kunnen soms vrij lomp zijn en kunnen een dier bijvoorbeeld iets te hardhandig knuffelen of aan de staart trekken. Er is dan meestal geen sprake van kwade bedoelingen, maar voor een huisdier is dit natuurlijk allesbehalve prettig. Sommige honden of katten kunnen hier ook fel op reageren, al zijn ze normaal gesproken nog zo lief. Jonge kinderen kun je om deze reden het best ook niet alleen laten met een hond of kat.

Er zijn echter nog een aantal zaken waar je op moet letten als je zowel kinderen als huisdieren hebt. Hieronder vind je nog een aantal handige tips om rekening mee te houden. Zo weet je zeker dat jouw kinderen goed samen zullen gaan met een huisdier.

Hoe laat je de kat naar buiten?

Een hond of kat zal ook nu en dan naar buiten moeten. Als je kind oud genoeg is om de deur op te maken voor de kat of om de hond uit te laten, vormt dit geen probleem. Echter, wil je wellicht niet dat een kind op jonge leeftijd de deur opent. In dat geval kun je het best een kattenluik met chip in de deur plaatsen. Op die manier kan de kat zelf naar binnen en buiten wanneer dit nodig is. Gezien een kat vaak meerdere keren op een dag naar binnen en naar buiten gaat, kan dit een goed idee zijn.

Het voerbakje van je huisdier

Kleine kinderen kunnen soms dingen in hun mond stoppen. Dat is ook een reden om het bakje met kattenvoer buiten het bereik van kleine kinderen te plaatsen. Kattenvoer is immers niet voor kinderen gemaakt. Andersom is het ook belangrijk dat je goed oplet dat de hond bijvoorbeeld niet bij het eten van de kinderen kan.

Volg je al deze tips op, dan kunnen kinderen en huisdieren vaak ook prima samen. Belangrijk is alleen wel om met de bovenstaande zaken rekening te houden. Wanneer je dat doet, kunnen kinderen en huisdieren vaak prima samen. Dit is echter ook afhankelijk van het huisdier en het kind in kwestie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.