Maak je huis af: zonwering

zonwering

Zoals jullie misschien wel weten, zijn we op dit moment bezig met het afmaken van ons huis. De grote dingen zijn klaar en gelukkig hoeft er verder nu ook niet veel meer te gebeuren, op een paar dingetjes na. We wachten bijvoorbeeld nog op onze gordijnen voor in de woonkamer.

We hebben in de kamer gekozen voor vouwgordijnen. Die moesten we op maat laten maken en laatst kregen we een telefoontje waarin ons verteld werd dat de vouwgordijnen niet mooi waren geworden. We moesten terug naar de winkel om een andere stof uit te zoeken, en met een beetje geluk zijn ze aankomende week klaar.

Gelukkig hebben we in de woonkamer elektrische rolluiken, waardoor het nu niet zo is dat we helemaal geen zonweringen hebben. ’s Avonds schijnt de zon aan de achterkant vol naar binnen en dan vind ik het wel fijn dat ik het rolluik naar beneden kan doen. Dan kan ik het scherm van mijn laptop tenminste fatsoenlijk zien 😉

Zonder rolluiken zou iedereen heel goed bij ons naar binnen kunnen kijken, dus wat dat betreft ben ik er ook heel blij mee. Overdag vind ik het niet erg als mensen de woonkamer in kunnen kijken, maar ’s avonds hoeft niet iedereen te zien hoe ik op de bank lig. Dus ’s avonds doe ik hem regelmatig omlaag.

Het werkt trouwens ook goed tegen de warmte. Toen het laatst een paar dagen zo warm was, deed ik regelmatig de rolluiken omlaag zodat de zon niet naar binnen scheen. Nu ik zwanger ben kan ik niet zo goed tegen de warmte, dus dit was een fijne oplossing.

In ons vorige huis gebruikte ik de rolluiken trouwens ook heel veel. Daar hadden we gewone gordijnen in de kamer, maar ik vond het niks om ze overdag helemaal dicht te doen. Tegen de zon gebruikte ik daarom heel vaak de rolluiken. Ook daar scheen de zon soms recht in mijn laptop en dat kijkt niet zo lekker, waardoor ik de rolluiken aan de achterkant bijna altijd een stuk omlaag deed.

2 gedachten over “Maak je huis af: zonwering

  1. Jessica schreef:

    Lastig he gordijnen uitzoeken. Wij hebben het gehad voor het dakkapel, daar hebben we draai kiep ramen en bij het plaatsen is niet gedacht aan gordijnen (zelf geplaatst)… dus boven het raam geen ruimte om een rails op te hangen… Ja zoek dan maar iets wat in de ramen past en gelukkig… bestaat het en is het super mooi geworden!

  2. Nicky schreef:

    Wij hebben de zuidkant gekozen voor zonnewerend glas. Je kan niet geloven wat een verschil dat geeft! De zon die binnenkomt ‘hindert’ je amper, en toch word je blij van het zonnetje. Wij hebben wel het voordeel van zelf een lange tuin te hebben die kant, dus niet iedereen kan binnenkijken. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.