‘Bloggers be like’ tag

blogger

Op de blog van Maris kwam ik de ‘Bloggers be like’ tag tegen. De laatste tijd vul ik regelmatig tags in, en meestal gaan die over het moederschap. Voor de verandering leek het me leuk om deze tag eens in te vullen, over totaal wat anders.

1. Hoe lang blog je al?
Sinds februari 2012, vier jaar dus al.

2. Wat vind je het allerleukst en het allerstomst aan bloggen?
Het allerleukste vind ik moeilijk, want er zijn zoveel leuke dingen aan het bloggen. Ik denk dat ik het leukste vind dat ik gewoon over van alles kan schrijven en dat ik mijn ei kwijt kan. Het stomste vind ik de negatieve reacties.

3. Wat zijn jouw beste kwaliteiten als blogger en aan welke punten wil je nog sleutelen?
Moeilijk zeg.. Ik denk dat mijn spelling vrij goed is (hoewel ik sinds deze zwangerschap opeens hele domme fouten maak) en ik typ snel. Iets waar ik nog aan wil sleutelen is het fotograferen, op dat gebied kan ik nog wel wat leren.

4. Wie zijn jouw favoriete bloggers uit binnen- en buitenland?
Dat zijn er echt veel te veel om op te noemen.

5. Welke drie artikelen op je blog, zijn het meest gelezen of gedeeld op social media?
Op 1 staat het artikel met Kraambezoek tips, die is via Facebook heel vaak gedeeld. Op 2 staat Wat niemand je vertelt over een keizersnee en op 3 staat 10 dingen die je beter niet tegen een thuisblijfmoeder kunt zeggen.

6. Welke misvatting over bloggen hoor je het meest, of welk onderdeel van bloggen heb je zelf onderschat?
Ik dacht dat er veel minder tijd in zou gaan zitten en volgens mij denken veel andere mensen dat ook. Een artikel heb ik vaak vrij snel getypt, maar met alles er omheen ben je best lang bezig. Denk aan foto’s maken, producten uitproberen, et cetera.

7. Aan welke bloggersclichés maak jij je schuldig?
Geen idee eigenlijk..

8. Krijg je hulp, of doe je alles voor je blog helemaal zelf?
Ik doe alles zelf 🙂

9. Wat voor soort blogs lees je graag en hoeveel bloggers volg je?
Ik vind het vooral leuk om blogs van andere moeders te lezen. Vaak schrijven ze erg herkenbare dingen en soms ook totaal niet, maar ook dat vind ik leuk om te lezen.

 

blog

 

10. Plan jij je blogberichten van tevoren in, of post je alles ‘live’?
Ik plan blogs bijna altijd van te voren in. Mijn artikelen komen om 7.00 uur ’s ochtends online en dan zit ik meestal nog niet achter mijn computer.

11. Welke gouden (of technische) tip heeft jou geholpen en zou iedere blogger moeten weten?
Overstappen van Blogger naar WordPress, dat had ik veel eerder moeten doen.

12. Wat is de mooiste ervaring (of samenwerking) die je met je blog hebt gehad?
Dat zijn er veel te veel om op te noemen en ik kan echt niet kiezen.. Ik vind het sowieso heel erg leuk om de vraag te krijgen of ik met een bedrijf of webshop samen wil werken. Het feit dat ze het vragen, vind ik al heel leuk en ik voel me dan ook telkens weer heel vereerd.

13. Wat is het stomste dat je ooit als blogger hebt gedaan/zijn er dingen waar je achteraf spijt van hebt?
Toen ik een tijdje aan het bloggen was, had ik er wel spijt van dat ik geen blog had aangemaakt bij WordPress. Met Blogger kun je een stuk minder en ik had er regelmatig problemen mee. Op dat moment had ik geen idee hoe ik moest overstappen, dus ik bleef bij Blogger.

14. Hoe ga jij om met jouw privacy? Deel jij veel persoonlijke dingen op je blog of scherm je bewust bepaalde dingen af?
Ja, ik deel veel persoonlijke dingen. Maar ik denk er wel goed over na wat ik wel en niet deel, zeker als het over Nomi gaat.

15. Wat hoop je nog een keer met/via/dankzij je blog te kunnen doen?
Een persreisje lijkt me super leuk, maar ik denk niet dat ik daar de komende tijd voor uitgenodigd zal worden. Maar misschien ooit..

13 gedachten over “‘Bloggers be like’ tag

 1. Maris Maria Renne schreef:

  Leuk dat je mijn tag hebt ingevuld, dank je wel!
  Wat je zegt over je spelling is herkenbaar trouwens. Toen ik hoogzwanger was, maar ook de eerste maanden na de bevalling, zag ik spelfouten over het hoofd die ik normaal gesproken echt niet zou maken. En zelfs na drie keer nalezen, zag ik ze gewoon over het hoofd 🙂
  Dat was moeilijk te verkroppen voor mij (taalnazi), maar het heeft ook wel wat goeds gebracht. Ik ben nu wat aardiger voor mezelf wat betreft correcties, ik mag ook gewoon een mens zijn haha

 2. Nathalie schreef:

  Heel leuk om te lezen!
  Hij staat bij mij in concept om een keertje te maken… op die manier sla ik ideeën op, ongetwijfeld zal die van mij ook de komende weken een keer komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.