Review: Kurio Tab Connect kindertablet

kurio tab connect

De voorjaarsvakantie staat voor de deur en misschien ga jij wel lekker een dagje of een weekje weg. Als je lang in de auto zit, is het altijd een uitdaging om ervoor te zorgen dat je kinderen zich vermaken. Want verveelde kinderen zijn niet te genieten, en daar heb je natuurlijk geen zin in! Iets waar je kinderen zich perfect kunnen vermaken, is een tablet. Kurio heeft speciale kindertablets en wij ontvingen de Kurio Tab Connect om uit te proberen!

kurio kindertablet

Waarom een kindertablet?

Nou denk je misschien; waarom heb je een speciale kindertablet nodig? Daar zijn verschillende redenen voor, een kindertablet heeft namelijk een heleboel voordelen.

Veilige omgeving

Zo maken deze tablets gebruik van het Kurio™ Genius internetfiltersysteem dat meer dan 32 miljard URL’s filtert, zodat jouw kind niet in aanraking komt met content dat niet geschikt is voor kinderen.

Ze kunnen tegen een stootje

De tablets kunnen tegen en stootje door de kleurrijke bumper, die verkrijgbaar is in het roze en blauw. Daarnaast zijn de tablets spatwaterproof.

waarom een kindertablet

Tijdslimiet

Als ik tegen mijn kinderen zeg dat ze lang genoeg op de tablet hebben gespeeld (of televisie hebben gekeken, et cetera) krijg ik daar bijna nooit een positieve reactie op. Op de Kurio Tab Connect kun je een tijdslimiet instellen. De tablet geeft aan wanneer de tijd erop zit, en gaat dan uit.

Kurio connect app

Met de Kurio Connect app blijf je in contact met je kind en je kunt zien wat hij of zij aan het doen is, zonder dat je mee hoeft te kijken op de tablet. Dit kan namelijk gewoon via je mobiele telefoon. Handig!

Onze mening over de Kurio Tab Connect

Ik was ontzettend benieuwd naar de tablet en hij kwam binnen toen ik alleen met Elena thuis was. Daardoor kon ik hem eerst eens goed zelf bekijken, voordat hij uit mijn handen gegrist zou worden door Nomi of Lenn.

Deze tablet heeft standaard al een aantal apps van Studio 100. Dit zijn bijvoorbeeld apps van Shaun het Schaap, Pokémon en Pou. Verder zitten er apps op om mee te tekenen, te tennissen, Engels te leren, cupcakes te bakken, brandweerman te spelen, et cetera.

Boem!

Ik deed de tablet aan de lader en ik legde hem op tafel. Toen Elena uit bed was, zag ze de kabel, en trok ze eraan. Ja hoor, boem! De tablet viel van de eettafel op het laminaat en ik durfde bijna niet te kijken of hij nog heel was. Gelukkig was hij nog helemaal heel, en hij had zijn eerste (onbedoelde) test overleefd, de tablet kan inderdaad tegen een stootje!

Getest door Nomi en Lenn

Nomi is vrij handig met tablets, want bij opa en oma doet ze regelmatig spelletjes op de tablet. Ik wilde haar uitleggen hoe het werkte, maar ze had al een app opgestart voordat ik überhaupt iets uit kon leggen. De tablet heeft een mooi formaat voor haar en ze kan er goed mee omgaan. De Kurio Tab Connect tablet is dus erg geschikt voor kleuters.

kinder tablet

Nomi’s favoriete spelletje is ‘Berry Rush’, een spelletje waarbij je poppetje eerst rent en munten en ingrediënten verzamelt, waar je vervolgens cupcakes kun maken. Nomi laat me telkens vol trots haar creaties zien en ze vindt het een ontzettend leuk spel.

Lenn is natuurlijk nog wat jonger, maar ook hij vindt de tablet erg leuk. Hij snapt nog niet alles, maar de apps om mee te tekenen en te kleuren zijn erg leuk voor hem. Hij maakt bijvoorbeeld kleurplaten in de app ‘CosmoColor’ en dat is telkens een groot succes.

Onderweg

Zoals ik in de eerste alinea al vertelde, is een tablet ook erg handig voor onderweg. Voor een dagje uit bijvoorbeeld, of voor wanneer je op vakantie gaat. Kinderen kunnen zich op de achterbank goed vermaken met de tablet en de tijdslimiet is ook erg handig wanneer je meerdere kinderen hebt. Als de tijd voorbij is, mag iemand anders de tablet (of doen we de tablet even weg). Doordat de tablet vanzelf uitgaat, ontstaat er ook geen discussie en geen gezeur over dat ze ‘nog héél eventjes’ op de tablet willen.

tablet in de auto

Aanrader!

Wat ons betreft is deze tablet absoluut een aanrader en ik vind het erg handig dat dit een kindertablet is. Het zorgt na schooltijd voor een rustmomentje, het zorgt voor minder discussies over wat ze willen kijken op televisie (want als Lenn iets wil kijken wat Nomi te kinderachtig vindt, mag zij even op de tablet) en het is perfect vermaak voor in de auto. Wij zijn dus helemaal enthousiast!

Naast deze tablet heeft Kurio nog meer kindertablets, namelijk de Tab Lite (een wat lichtere variant in 3 mooie pastel tinten met scherm van 7 inch) en de Tab XL (met groot scherm van 10 inch en een wat stoerdere look). De Kurio kindertablets zijn onder andere verkrijgbaar via Bol.com.

Een gedachte over “Review: Kurio Tab Connect kindertablet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.