Even bijkletsen over Lenn

bijkletsen

Laatst hebben jullie een update kunnen lezen over Nomi, en deze keer is Lenn aan de beurt! Ik vertel je vandaag hoe het gaat op de peuterspeelzaal, welke vragen hij allemaal stelt, wat hij leuk vindt om te doen, hoe het nu gaat met eten, et cetera.

School en peuterspeelzaal

Inmiddels is Lenn alweer 3 en een half. Nog een half jaartje en dan gaat hij naar de basisschool. Dat wilde hij overigens alleen als hij bij Nomi in de klas komt, wat natuurlijk niet gaat gebeuren. Nadat Nomi hem heeft verteld dat het echt heel leuk is op de basisschool, is hij gelukkig een beetje bijgedraaid.

De peuterspeelzaal is ook een beetje een dingetje, ’s ochtends zegt hij regelmatig dat hij niet naar ‘school’ wil. Hij heeft een paar keer ruzie gehad met een ander kindje uit zijn klas en dat kindje had hem pijn gedaan. Daardoor heeft hij opeens een stuk minder plezier in de peuterspeelzaal. Gelukkig hebben de leidsters dat heel goed opgepakt en lijkt hij er weer wat meer plezier in te krijgen.

Als ik hem ophaal van de peuterspeelzaal, zegt hij eigenlijk altijd dat hij het leuk heeft gehad. Lenn vindt het ontzettend leuk om te knutselen en te tekenen en hij maakt bijna altijd wel iets. Daar is hij dan helemaal trots op. Laatst was hij ook erg trots toen hij een sticker had gekregen. Hij had uit zichzelf een meisje geholpen met opruimen, en daarom verdiende hij een sticker. Hartstikke lief, maar toch jammer dat het opruimen thuis wel héél anders gaat… Daar doet hij dat echt niet uit zichzelf!

Eten en drinken

Wat nog steeds niet super gaat (herinneren jullie je fase hongerstaking nog?) is zijn eten en drinken. Overdag heeft hij continu honger en gelukkig eet hij tegenwoordig wel weer brood en fruit. Maar avondeten gaat niet zo super, tenzij we pannenkoeken eten. Soms raakt hij zijn eten nauwelijks aan, soms eet hij een paar hapjes, maar veel meer dan dat meestal niet. Ook drinkt hij vrij slecht en ik moet hem er telkens aan herinneren dat hij even wat moet drinken… Hopelijk hoort dit bij de peuterfase, en gaat het uiteindelijk wat beter.

Vragen, vragen en nog meer vragen

Lenn stelt ontzettend veel vragen. Hij wil alles weten en soms stelt hij hele grappige vragen. Laatst vroeg hij bijvoorbeeld waar het onweer woont, of de maan een stuur heeft, of een houten bankje groeit, waarom er in een bankje waar water op blijft staan geen gaatje wordt geboord zodat het water weg kan, et cetera. Lenn is behoorlijk nieuwsgierig en ik vind al die vragen hartstikke leuk!

‘Mag ik televisie kijken?’

Nog een vraag die Lenn regelmatig stelt is ‘Mag ik televisie kijken?’. En als ik heel eerlijk ben, staat de televisie hier in huis de laatste tijd wel vaker aan dan ik eigenlijk zou willen. Lenn kijkt vaak naar Buurman & Buurman, Casper en Emma en Woezel en Pip. Het liefst kijkt hij daar de hele dag naar, maar dat gaat natuurlijk niet gebeuren. Hoewel ik er wel iets te vaak aan toe geef… Maar over een half jaartje zit hij op de basisschool, en dan wordt het televisie kijken sowieso een stuk minder.

Gelukkig kan hij zich ook goed vermaken met andere dingen. Lekker knutselen, dansen, of gewoon even spelen. Hij speelt veel met poppen, knuffels, zijn dino en toet toet auto’s. En wat hij misschien wel het allerleukste vindt, is hutten bouwen. Hij zet dan bijvoorbeeld twee kinderstoelen tegenover elkaar, daar gooit hij een deken overheen en zo maakt hij een hut. En daar is hij dan helemaal gelukkig mee!

Ook met Lenn gaat het dus hartstikke goed! Nog een half jaartje totdat hij naar de basisschool gaat, en dat is natuurlijk helemaal een nieuwe fase. Ik ben erg benieuwd hoe hij dat zal vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.