Afvallen; poging 2

poging-2-1

Een tijdje geleden vertelde ik jullie dat ik echt van mijn zwangerschapskilo’s af wilde.. De titel van dit artikel zegt waarschijnlijk al wel genoeg; dat ging nog niet zo goed. Ik viel 3 kilo af, daarna kwam ik weer een kilo aan, en tja.. Het schiet dus nog niet zo op. Daarom besloot ik opnieuw te beginnen en hopelijk lukt het deze keer wel.

Het is nu natuurlijk de tijd van de goede voornemens en mijn voornemen is om voor de zomer weer op mijn oude gewicht te zitten. Dat lijkt me haalbaar en op die manier kan ik op een rustige en gezonde manier van die kilo’s afkomen.

poging-2-2

Ik wil het nog steeds op dezelfde manier gaan doen; door gewoon goed te letten op wat ik eet en niet alles wat los en vast zit op te eten 😉   De koelkast ligt inmiddels vol met fruit zodat ik ook tussendoor gezond kan eten en niet meer meteen de kast met chocola en koekjes plunder.

poging-2

Ook van mijn voornemen om meer te bewegen is erg weinig terechtgekomen. Een tijdje geleden schreef ik dat ik me aan huis gekluisterd voelde, en daardoor beweeg ik ook vrij weinig. Hopelijk lukt het binnenkort wat beter om met Nomi en Lenn te gaan wandelen, en in de tussentijd moet ik maar iets anders verzinnen om aan mijn beweging te komen (tips zijn welkom!).

Dus; geen excuses meer en ik ga vanaf nu gewoon gezond eten. Ik ga absoluut niet crashdiëten, maar ik vervang ongezonde snacks door gezonde dingen. Wie doet er mee?

13 gedachten over “Afvallen; poging 2

 1. Sabine schreef:

  Na mijn zwangerschap zal ik ook aan de bak moeten. Ik ben echt veel meer aangekomen dan bij nummer 1. Ik ben van plan om, naast gezonder te snacken ook weer te gaan sporten. Een of twee keer in de avond bij de sportschool lesjes te volgen. Als dat niet lukt koop ik een crosstrainer voor op zolder (heb nog een matje en wat gewichten) en hopelijk kan ik in de zomer gaan skaten (niet achter de wagen, dat vind ik eng ivm vallen).

 2. Leonie van Mil schreef:

  Goed dat je weer gaat beginnen en verstandig dat je de crashdiëten laat zitten. Volgens mij kun je beter je leefpatroon aanpassen en dat het allemaal iets geleidelijk gaat dan zo veel afvallen dat het een marteling lijkt en daardoor niet volhoudt.
  Wat ik zelf vaak doe is kauwgom nemen als ik behoefte heb aan iets lekkers. Of een lekker kopje groene thee. Dat geeft mij het gevoel gezond bezig te zijn en daardoor motiverend om er niets lekkers bij te pakken. Hahaha.
  Succes!
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Baby’s eerste jaarwisselingMy Profile

 3. Wendy schreef:

  Blehhh, zwangerschapskilo’s… ik heb nu na 5 maanden nog 4 hardnekkige kilo’s over en ja, ik ga ook voor jouw manier! No crashdiet hier! Dan val ik neer met nog een peuter in huis want damn, wat kosten peuters veel e energie haha 😉
  Wendy onlangs geplaatst…Goede voornemens? Ja, dag!My Profile

 4. Talitha schreef:

  Ik doe met je mee! Heb net dag 3 van mijn ‘niet meer snaaien en gezond eten’ voornemen achter de rug en het is tot nu toe vlekkeloos gegaan 🙂 Wat mij heel erg helpt is om echt 2 liter te drinken op een dag, hierdoor heb ik veel minder trek in iets tussendoor. Ik dronk hiervoor niet zo heel veel omdat ik het dan simpelweg vergat, maar ik drink nu zo’n 2 liter thee en water en dat bevalt me heel goed. Verder sport ik nog niet, maar loop ik wel bijna de hele dag door op werkdagen. Heb zelf een kleine van 7 maanden en daar wil ik ook meer mee gaan wandelen. En het klinkt heel stom misschien, maar ik ben opzoek naar een goed springtouw. Misschien is dat ook wel wat voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.