App jezelf gezond

shoppen met je telefoon

Gastartikel – Wil je graag weer in shape komen, maar vind je de sportschool te duur en heb je geen zin om ’s avonds laat door een regenbui te moeten? Dan is er een simpele oplossing. Het enige wat je nodig hebt is een yogamatje, je smartphone én de juiste apps.

Een personal trainer op zak

Altijd al een personal trainer willen hebben? Download dan de app Fitstar op je telefoon. Je hebt de keuze uit Fitstar Personal trainer of Fitstar Yoga (enkel voor iOS). Via instructie video’s worden alle oefeningen duidelijk uitgelegd. Je kunt zelf de lengte en intensiteit van je work-out bepalen en deze bovendien personaliseren door na iedere oefening aan te geven hoe zwaar je deze vond. De app past zich dan precies aan jouw niveau aan. Ga je aan de gang met één van deze apps? Zorg dan wel voor de juiste gadgets om de work-out zo comfortabel mogelijk te maken. Denk aan een yogamatje, speakertje voor wat deuntjes op de achtergrond en smartphonehoesjes met ingebouwde standaard om je telefoon mee neer te zetten. Op die manier kun je gemakkelijk de video’s bekijken en heb je je handen vrij.

Calorieën tellen

Bewegen is belangrijk, maar om in shape te komen en blijven is het des te belangrijker je voedingspatroon aan te passen. Een handige app die je hierbij hulp biedt is Fatsecret. Met behulp van deze app kun je precies bijhouden hoeveel calorieën je per dag binnen krijgt en verliest aan de hand van een voedings- en activiteiten logboek. Bovendien staat de app vol met lekkere en gezonde recepten en vind je informatie over de voedingswaarde van verschillende voedingsmiddelen en merken.

Hardlopen

Ga je toch liever de buitenlucht in voor je work-out? Dan helpt de app Runstatic jou bij het verbeteren van je conditie. Met behulp van deze app houd je precies bij welke afstand je aflegt binnen welke tijd en hoe hoog je snelheid en hartslag hierbij zijn. Daarnaast houdt de app precies voor je bij hoeveel calorieën je verbrandt. Dankzij de geïntegreerde muziekspeler luister je bovendien naar je favoriete muziek en als je je eigen record hebt verbroken deel je dit met gepaste trots eenvoudig op je social media. Plug je oordopjes dus in bijvoorbeeld je Samsung smartphone bescherm hem met een stevige Ace 4 case of berg hem op in een sportarmband en start met rennen!

Snack bewust

Na een avondje stappen ga je natuurlijk niet op een komkommer knagen, maar trek je een lekkere zak vette chips open of bestel je nog snel even een patatje oorlog bij de snackbar om de hoek. Zo nu en dan zondigen is echt niet erg, maar zondig in ieder geval bewust! Met de app Snack500 check je van 500 verschillende soorten snacks en snoepgoed hoeveel calorieën het betreffende product bevat. Op deze manier kun je eenvoudig berekenen hoe je dit kan compenseren met de rest van de hoeveelheid calorieën die je op een dag naar binnen hebt gewerkt en weet je of je de volgende dag even een extra tandje bij moet zetten in de sportschool.

Testen zonder testers

Bij een gezond lichaam hoort natuurlijk ook een onweerstaanbaar gezicht. Hoewel je huid als je gezonder bent automatisch egaler wordt, kan een beetje make-up na een zware nacht wonderen doen. Het is hierbij belangrijk dat je kleuren kiest die je gezicht ophalen en de juiste punten accentueren. Gelukkig kun je dit nu eindeloos uitproberen, zonder je gezicht te hoeven volsmeren met testers van de parfumerie of drogisterij, dankzij de app Make-up Genius van L’Oreal. Deze app maakt een scan van je gezicht, waarna je alle denkbare producten virtueel kunt uitproberen. De app plaatst het gekozen product precies op de juiste plek, waarna het mee beweegt met je gezicht en het net lijkt of je in de spiegel kijkt. Zet je telefoon comfortabel neer met behulp van een hoesje met vouwbare steun en ga eens rustig uitproberen, dan weet jij straks in de winkel precies welke producten je in je mandje moet gooien!

Maak gebruik van de bovengenoemde apps en verras iedereen straks met je nieuwe, fantastische look! Van welke apps maak jij al gebruik?

4 gedachten over “App jezelf gezond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.