Van die leuke dreumes momentjes

dreumes 1

Ik vind het zo leuk, die dreumestijd! Nomi kan nu zoveel meer dan een paar maand geleden en ik vind dit echt een hele leuke leeftijd. Soms verbaas ik me over wat ze allemaal al kan en snapt en iedere dag hebben we van die leuke momentjes, waarbij ik soms bijna wegsmelt.

 • Nomi zegt al een hele tijd wat woordjes, maar over het algemeen doet ze dat alleen thuis. Maar laatst waren we bij het postkantoor en opeens zei ze ‘hai’ tegen de caissière. Zo schattig!
 • Nomi vindt het helemaal niet leuk als ik haar mond schoonmaak, en daarom geef ik haar nu zelf het doekje. En wat denk je? Dan poetst ze zelf haar mondje schoon en dat vindt ze hartstikke leuk! Meestal moet ik het nog wel even na poetsen, maar voordat ze het erg begint te vinden ben ik dan al klaar.
 • Ook koprollen is iets wat ze helemaal geweldig vindt. Ze zit dan bij mij op schoot (meestal op bed), ze doet haar handjes naar voren, ze legt haar hoofd op het bed, ik geef haar een duwtje en ze rolt om. Daarna begint ze daarna voor zichzelf te klappen haha.
 • Nomi eet de laatste tijd heel goed en als ze zin heeft in iets lekkers, komt ze bij me en zegt ze ‘mmm’. Zo nu en dan krijgt ze een koekje, maar ook met een stukje brood of een cracker maak je haar blij.
 • En als ik mijn luiertas op de grond laat  staan, komt ze regelmatig bij me met het bakje waar koekjes en crackertjes inzitten. Gelukkig krijgt ze hem zelf nog niet open, maar ik moet me wel gaan aanwennen om mijn tas op te ruimen voordat het haar wel lukt.
 • ‘Die’ is een woordje wat ze heel veel gebruikt. Thuis als ze ergens mee wil spelen, maar ook regelmatig in winkels. Op die manier heeft ze me laatst heel goed geholpen met het uitzoeken van kleertjes voor haar broertje 😉
 • Een nieuw woordje is ‘jij’. Ik heb geen idee hoe ze erbij komt, maar als ik haar ergens mee moet helpen, zegt ze ‘jij’. Ze komt regelmatig aanlopen met haar Nijntje die muziek maakt, en die moet ik dan aanzetten.
 • Ook haartjes kammen is iets wat ze zelf wil doen. En niet alleen bij zichzelf. Nee, ook de haren van papa en mama moeten regelmatig even gekamd worden.
 • En natuurlijk horen ook Nomi’s kusjes bij de leuke momentjes. Ik smelt vooral als ze me uit zichzelf opeens een kusje geeft.

Vind jij de dreumestijd ook zo leuk?

10 gedachten over “Van die leuke dreumes momentjes

 1. Jennifer schreef:

  Ik vond de babytijd zooo heerlijk dat ik het best wel moeilijk vond om naar de eerste verjaardag toe te leven. Definitief geen baby meer, maar op naar een nieuwe fase.. Maar oooh wat is deze fase toch leuk! <3 Ik hou echt elke dag weer een beetje meer van alle lieve nieuwe dingen die Melle leert! Zwaaien als je weggaat, kusjes geven, aaien als je lief bent, knuffels komen geven, je komen halen om samen te gaan spelen … alles gewoon!

 2. Marit schreef:

  Heel leuk! Ook heel zwaar. Gelukkig praat Liv al veel en kan ze zich redelijk goed duidelijk maken. Maar ze kan ook al discussies hebben met ons. En ze is nu bijna 21 maanden en zit volgens mij weer in een fase want ze is echt de bovenste grens aan het opzoeken. Maar ze snapt nu ook heel goed als ze fout zit en dan moet ze heel hard huilen. Daarna wil ze ook knuffelen en kusjes geven om het goed te maken. Ook vind ik het zelf vermaken zoals liedjes zingen en uitgebreid hardop boekjes lezen erg leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.