Beginnen met bloggen: wat heb je nodig?

beginnen met bloggen

Mamablogs schieten als paddenstoelen uit de grond. Begrijpelijk, want het is hartstikke leuk om te doen. Zelf heb ik er mijn bedrijf van kunnen maken, maar als dat je doel is, zou ik je aanraden om er niet aan te beginnen. Het duurt namelijk best lang totdat je geld kunt verdienen met je blog, en de kans is heel klein dat je er een fulltime inkomen mee verdient. Maar goed, als je wil beginnen met bloggen omdat het je gewoon leuk lijkt, zou ik het zeker doen! Wat je daarvoor nodig hebt, vertel ik je in dit artikel.

Een computer of laptop

Je kunt natuurlijk blogs typen op je telefoon of tablet, maar ik zou het je niet aanraden. Zelf vind ik het veel fijner om te bloggen op mijn laptop. Wat mij betreft is een computer of een laptop dus wel echt een must have als je wil gaan bloggen.

Een fotocamera

Een goede camera op je telefoon kan ook, zolang je maar iets hebt waar je enigszins goede foto’s mee maakt. Zelf gebruik ik meestal mijn Canon EOS M10, die maakt prima foto’s. Daarnaast is hij niet zo heel groot, waardoor je hem makkelijk mee kunt nemen.

Een domeinnaam

Bedenk een leuke naam en koop een .nl (of .com, wat jij wil). Persoonlijk vind ik dat veel mooier staan dan bijvoorbeeld een .blogpost.com naam. Voor een paar euro per jaar heb je een eigen domein. Je kunt dan kiezen voor een gratis hostingpakket, maar je kunt ook gaan voor een betaalde. Zelf gebruik ik de betaalde versie van WordPress en daar ben ik heel tevreden over.

Een logo en een thema

Bij WordPress kun je kiezen voor verschillende thema’s. Er zijn gratis thema’s en betaalde en de keuze is enorm! Daarnaast is het mooi om een logo te hebben. Deze kun je zelf maken, maar waarschijnlijk krijg je een mooier logo als je hem laat maken. Zelf heb ik hem laten maken omdat ik er zelf totaal niet goed in ben, en ik ben heel blij met mijn logo.

Social media

Om je blog te promoten, adviseer ik je om sowieso een Facebookpagina aan te maken. Daar kun je je blogposts op delen en zo krijg je meer bezoekers. Je kunt ook andere social media gebruiken, maar ik krijg zelf de meeste bezoekers via Facebook.

Visitekaartjes

Zelf heb ik altijd een paar visitekaartjes bij me. Sowieso als ik naar een event ga, maar anders zitten er ook altijd een paar in mijn portemonnee. Als ik het toevallig een keer met iemand over bloggen heb, kan ik ze een visitekaartje geven. Je kunt bijvoorbeeld Visitekaartjes bij Drukland bestellen.

Een gedachte over “Beginnen met bloggen: wat heb je nodig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.