Mijn Instagramaccount is uitgeschakeld: wat zal ik eens gaan doen met mijn leven?

instagramaccount uitgeschakeld

Maandag werd mijn Instagram gehackt. Vervolgens kreeg ik weer toegang tot mijn account en veranderde ik meteen mijn wachtwoord. Maar dinsdagmiddag kon ik opeens niet meer op mijn Instagram. Ik kreeg de melding dat mijn account in strijd was met de regels. Voor zover ik weet, heb ik niks verkeerd gedaan, dus waarschijnlijk heeft het iets te maken met het hacken. Maar goed, zo makkelijk kun je een heel social media account kwijt zijn. Dág foto’s (gelukkig heb ik de meeste foto’s nog wel ergens anders, maar ik had ze op Instagram zo leuk bij elkaar) en dag 11.000 volgers.

Influencer

Ik vind het best een lelijk woord, maar men noemde mij een influencer. Ik kreeg leuke opdrachten binnen via mijn Instagramaccount. Ik kreeg ontzettend leuke spulletjes, zoals kleding voor mijn kinderen. Zo nu en dan kreeg ik ook een betaalde opdracht. Ik vond Instagram echt ontzettend leuk en ik had nooit verwacht dat het zo opeens allemaal weg zou kunnen zijn. En misschien krijg ik mijn account nog weer terug, maar misschien ook niet. En dan, ga ik een nieuwe aanmaken? En ga ik er weer net zo veel tijd insteken als eerst?

Instagramaccount geblokkeerd

Ik gebruikte Instagram al 6 jaar. Het begon natuurlijk klein, maar vooral de laatste jaren is mijn Instagramaccount heel erg gegroeid. Ik was ontzettend blij toen ik de 10.000 volgers aantikte, want toen kon ik swipen in stories. En daardoor kregen mijn blogs opeens een stuk meer lezers! Als ik opnieuw begin, zal het waarschijnlijk een hele tijd duren totdat ik dat aantal weer terug heb.

Volgers zijn niet alles

Natuurlijk zijn volgers niet het belangrijkste, maar het zorgde er wel voor dat ik regelmatig opdrachten binnenkreeg. De laatste tijd kreeg ik zelfs meerdere aanbiedingen per week voor samenwerkingen. En met sommige samenwerkingen was ik nog bezig, maar die kan ik nu dus niet online zetten. Bedrijven zitten er natuurlijk niet op te wachten dat ik de foto op een account plaats waar ik nog nauwelijks volgers heb, dus dat is ook een reden om hier behoorlijk van te balen.

Wil ik nog wel door?

Dagelijks besteedde ik behoorlijk veel tijd aan Instagram. Foto’s maken (wat ik het leukste vond aan Instagram), bewerken, de juiste hashtags uitkiezen, liken, reageren, blogposts delen, et cetera. Jullie konden in mijn stories zien hoe mijn dagen eruit zagen en ik vond het heel erg leuk om dat met jullie te delen.

Maar nu mijn Instagramaccount is verdwenen, merk ik pas hoeveel tijd ik erin stak. Vooral als de kinderen in bed lagen, zat ik bijna de hele tijd met mijn telefoon in mijn hand. Een tijdje geleden heb ik met mezelf afgesproken dat ik ’s avonds ook wat social media loze uren wil, maar de laatste tijd kwam ik amper aan een social media loze tien minuten.

Verslaafd?

Je zou misschien denken dat ik hartstikke verslaafd ben aan social media. Maar dat is helemaal niet zo. Ik vind het leuk, maar ik kan ook prima zonder. Maar hoe meer tijd ik in Instagram stak, hoe meer samenwerkingen er ontstonden. En daarom ging ik er steeds meer tijd insteken.

Het kan zo opeens weg zijn

Als Instagram denkt dat jij iets verkeerd doet, kan je hele account verwijderd worden. En het is niet makkelijk om het terug te krijgen, vaak zelfs onmogelijk. De helpdesk van Instagram is niet te bereiken, je krijgt alleen maar automatische berichtjes. Je kunt nergens vragen waarom je account is verwijderd en je kunt wel mailen dat je denkt dat het niet klopt, maar daar heb ik tot nu toe geen reactie op gekregen. Het kan wel jouw account zijn, maar in principe kan Instagram ermee doen wat ze willen. En wil ik daar nog wel zo afhankelijk van zijn?

Bloggen

Ik heb besloten om me weer meer te focussen op bloggen. Een deel van de tijd die ik in Instagram stak, kan ik nu gebruiken om meer te gaan bloggen. Ik heb al bijna een jaar op mijn to-do list staan dat ik oude artikelen beter vindbaar wil maken, maar dat is ontzettend veel werk. Daar wil ik de komende tijd weer wat meer mee bezig gaan.

Vloggen

Ik heb al eerder pogingen gedaan om te gaan vloggen, maar telkens stopte ik er weer mee. De hele dag vloggen vond ik toch een beetje te veel en mijn leven is ook gewoon niet boeiend genoeg om een hele vlog vol te krijgen in één dag. Dan kom ik vaak niet verder dan een paar minuten en dat is natuurlijk ook niet echt wat. Daarom ga ik een poging doen om weekvlogs te maken. Wil je ze zien? Kijk dan eens op mijn YouTube kanaal (en ik zou het natuurlijk heel erg leuk vinden als je je abonneert op mijn kanaal!)

Fotografie

Zoals ik al zei, vind ik fotografie ontzettend leuk. En ik zit al een hele tijd te denken om daar wat meer mee te doen. Ik wil me daar eens wat meer in gaan verdiepen. Misschien moet ik op zoek naar een andere camera of een andere lens. Misschien ga ik wel een cursus doen. Of misschien ga ik gewoon wat nieuwe dingen uitproberen. En heel misschien durf ik ooit wel de stap te zetten om mezelf fotograaf te noemen. Maar als dat ooit gaat gebeuren, duurt dat nog wel even. Daar ben ik nu namelijk echt nog niet goed genoeg voor.

En Instagram?

Ik zal Instagram wel weer gaan gebruiken, want ik vind het wel een heel leuk sociaal medium. Mocht ik mijn oude account nog terugkrijgen, dan ga ik daar weer mee verder. En anders maak ik een nieuw account aan en begin ik maar weer bij het begin…

Ondertussen kun je natuurlijk mijn Facebookpagina liken om op de hoogte te blijven van nieuwe blogs et cetera. Verder kun je me volgen op mijn Instagramaccount van mijn andere blog; Voormamasdoormamas.

To be continued…

15 gedachten over “Mijn Instagramaccount is uitgeschakeld: wat zal ik eens gaan doen met mijn leven?

 1. lodi schreef:

  Het is toch een raar verhaal zeg, hoe zo in strijd met. Ik hoop dat er een oplossing komt en je je eigen site weer op kan, want het is gewoon zonde van alle tijd die je er in hebt gestoken.

 2. Nicky schreef:

  Yeetje.. super vervelend voor je. En juist nu dat het zo goed met jou account ging. Laten we hopen dat je je account met foto’s en volgers terug kunt krijgen. Succes hiermee!

 3. Romy schreef:

  Oh wat lijkt mij dat erg wanneer je Instagram gehackt wordt! Wel goed van je dat je nu met zo’n blik er naar kan kijken! Ik hoop voor je dat het nog te fixen is…

 4. Wendy Schuchmann schreef:

  Wat zonde van alle energie die je erin hebt gestoken! Jammer ook dat je hier zo slecht in ondersteund wordt door Instagram.
  Op je blog ben jij degene die bepaalt wat er gebeurt. Mooi dat je hebt besloten om meer uit het bloggen te halen.

 5. Skincarebynaomi schreef:

  Vreselijk, maar inderdaad dan komt wel het besef van is het wel zo belangrijk… Maar ik denk van wel, want het is toch een deel van je werk en een heel grote hobby! Als het je meer energie kosten dan dat het je vreugde gaf dan zou ik niet 123 meer een nieuwe aanmaken, maar ik zelf merk dat ik het erg leuk vind. Ik voel mij nog niet verplicht om iets te plaatsen bijvoorbeeld. Als dat komt dan wordt het denk ik tijd om te minderen. Ben benieuwd wat je gaat besluiten

 6. Cynthia schreef:

  Jee dat is wel schrikken als je Instagram pagina er ineens uit ligt. Zeker als je zoveel volgers hebt. Ik wens je desondanks wel veel plezier met je nieuw gewonnen tijd! 😉

 7. Dennis van Houts schreef:

  Hee Malou,
  ik ben eigenlijk wel benieuwd: hoe heb je jouw account teruggekregen? Zit namelijk in het zelfde schuitje, om onduidelijke redenen is ineens de stekker er uitgetrokken door Instagram… voor zover ik weet heb ik niet heel veel verkeerds gepost :s

  • Ilham schreef:

   Hoi hoi, heb jij al ondertussen je account terug? Ik heb dus het zelfde probleem en heb tig mails en bezwaren verstuurd maar er word gewoon niet gereageerd op me.. ben nu bijna op maand 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.