Besparen op je vaste lasten

besparen

Niemand wil te veel betalen, toch? Geld weggooien is namelijk zonde. Wist je dat je op veel vaste lasten behoorlijk kunt besparen? Vandaag deel ik wat tips met jullie.

1. Zorgverzekeraar

Zorgverzekeringen zijn duur, en overstappen is vaak erg gunstig. Kijk ook eens naar je polis, want misschien ben je wel verzekerd voor dingen die je helemaal niet gaat gebruiken. Ben je bijvoorbeeld aan het proberen om zwanger te raken? Dan hoef je aankomend jaar niet verzekerd te zijn voor anticonceptie. En dan zou het zonde zijn om er wel voor te betalen.

2. Telefoonabonnement

De kans is vrij groot dat je kunt besparen op je telefoonabonnement. Zelf heb ik, heel dom, mijn abonnement niet veranderd toen hij afgelopen was. Ik betaalde nog steeds hetzelfde bedrag, terwijl ik veel beter voor sim-only kon kiezen. Dat deed ik, en dat scheelt best veel!

3. Abonnementen op kranten en tijdschriften

Lees je echt iedere dag de krant, of iedere maand het tijdschrift dat op de deurmat valt? Of lees je net als ik dingen liever online? In dat geval zou ik je abonnementen opzeggen.

4. Televisie, internet en vaste telefoon

Ook deze abonnementen kunnen vast goedkoper. En kijk je überhaupt nog wel televisie, of kijk je liever Netflix? Veel programma’s kun je online terugkijken, dus misschien is een televisie abonnement wel helemaal niet meer nodig. Hetzelfde geldt voor een vaste telefoon. Veel van jullie zullen helemaal geen vaste telefoon in huis hebben, en als je het wel hebt, kun je dat abonnement misschien best opzeggen.

5. Energie

Jaarlijks betaal je best veel aan je energiemaatschappij, en het is een perfecte kostenpost om op te besparen. Je contract wordt vaak automatisch verlengd en hoewel dat makkelijk is, is het vaak niet voordelig. Hierdoor loop je overstapkortingen mis en de kans is groot dat je ergens anders een stuk goedkoper uit bent. Daarom is het een goed plan om energiemaatschappijen eens naast elkaar te leggen en te beginnen met energie vergelijken.

6. Stroomvreters

Bekijk eens wat je grootste stroomvreters zijn in huis, en probeer die eens minder te gebruiken. Laat ook niet onnodig lampen, computers et cetera aan. En wist je dat strijkijzers hartstikke veel stroom gebruiken? Een goed excuus om niet te strijken dus!

7. Autoverzekering

Je autoverzekering is niet goedkoop, maar vaak kun je wel een goedkopere vinden. Het hebben van een auto blijft natuurlijk best duur, maar het is altijd fijn om wat euro’s te kunnen besparen.

8. Probeer je schulden af te lossen

Heb je schulden? Bijvoorbeeld een studieschuld of een hypotheek? Probeer eens wat extra af te lossen, dat scheelt maandelijks weer!

Heb jij nog tips om te besparen op vaste lasten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.