Hoelahoep challenge

hoelahoep

Hebben jullie al goede voornemens voor 2018? Ik wel! Ik ga proberen om in 2018 mijn streefgewicht te halen. Dat ga ik doen door gezond te eten en te sporten. Jullie weten misschien wel dat ik een abonnement heb op de sportschool, en daar blijf ik zeker gebruik van maken. En daarnaast ga ik nog iets anders proberen, ik ga namelijk hoelahoepen. En ik begin met een challenge, waar jij ook aan mee kunt doen!

Hoelahoepen?

Je hebt het vast als kind wel gedaan. Ik vond het toen hartstikke leuk, maar toen ik ouder werd, deed ik het eigenlijk nooit meer. Zonde, want het is hartstikke goed voor je lichaam. Je traint je buik, je billen en je benen. Daarnaast zorgt het voor een slankere taille. Mijn buik is er na twee zwangerschappen niet bepaald mooier op geworden, en dat herkennen jullie misschien wel. Ik wil mijn buik graag wat strakker krijgen en hoelahoepen is ideaal daarvoor!

Robin Hoop

Om mee te doen aan de challenge, mocht ik een hoepel uitzoeken uit de webshop Robinhoop.nl. Daar vind je verschillende hoepels die er allemaal erg leuk uitzien. Als je er ook eentje wil bestellen, scroll dan even naar beneden. Daar staat namelijk een kortingscode.

hoepel

De hoelahoep challenge

De challenge begint op 2 januari. Iedere ochtend komt er een video online met daarin een nieuwe oefening. De video’s vind je in deze Facebookgroep en op YouTube. Er zijn al behoorlijk veel mensen lid van de Facebookgroep, en daar kun je je ervaringen delen.

Leren hoepelen

Toen de hoepel binnenkwam, wilde ik het natuurlijk meteen even proberen. Ik had al naar de YouTubefilmpjes gekeken en ik probeerde het. Maar… De hoepel lag al vrij snel op de grond. Het was een stuk moeilijker dan ik dacht! Even dacht ik, ‘dit gaat echt niet lukken’. Maar toen ik het nog een paar keer probeerde, begon ik de feeling een beetje te krijgen. Het ging steeds beter en ik merkte dat het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is om het te leren.

fitness

Ik heb nog een paar dagen totdat de challenge begint, dus ik heb nog tijd om te oefenen. Dat doe ik iedere dag eventjes. Nomi en Lenn zijn ook gek op de hoepel en Nomi gebruikt hem dagelijks om mee te Pietengymmen haha!

Doe je ook mee?

Ik zou het natuurlijk heel erg leuk vinden als jullie ook mee gaan doen. Als je op Robinhoop.nl de kortingscode MALOU2 gebruikt, krijg je 10% korting op je hoepel. Dat is leuk meegenomen, toch?

Hoelahoep jij wel eens? En ga je meedoen aan deze challenge?

7 gedachten over “Hoelahoep challenge

  1. Linda schreef:

    Wat gaaf! Ik ga er even over nadenken… want ik ben echt niet van het sporten maar hoelahoepen vond ik vroeger altijd heel erg leuk šŸ™‚ Maar iets met sporten en volhouden, daar ben ik niet zo goed in..

  2. Zoƫ schreef:

    Helaas, hoelahoepen wordt voor mij een tikkie lastig maar ik wil je veel succes wensen met het behalen van je doel!!

    Heb je ook een plan van aanpak wat betreft voeding?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.