Onze ervaring met camping De Leistert

leistert

Toen ik jullie laatst via Instagram vroeg waar jullie graag een artikel over wilden lezen, stemden de meeste mensen voor een review over camping De Leistert. Daar zijn we van 16 tot en met 30 juli geweest en we hebben een heerlijke vakantie gehad. Er waren wel een paar minpuntjes, en ook die zal ik in dit artikel met jullie delen.

Camping de Leistert

Camping de Leistert ligt in Roggel, Limburg, vlakbij Roermond. We hebben onze vakantie vorig jaar in september al geboekt, en toen was er al niet zo heel veel keuze meer. Zeker niet op ons veldje, wat voor kinderen echt een geweldig veldje is. We stonden de Elzenhof, en midden op het veld was een hele grote speeltuin waar de kinderen heerlijk gespeeld hebben en heel veel vriendjes en vriendinnetjes gemaakt hebben.

De camping is heel groot, en toen we aankwamen bleek het eigenlijk nog groter te zijn dan ik had verwacht. Bart en de kinderen hadden een fiets bij zich en dat bleek geen overbodige luxe te zijn. Van onze plek naar voren, waar onder andere de receptie, supermarkt en zwembaden zijn, was volgens mijn stappenteller ongeveer 700 stappen lopen. Ik had geen fiets bij me (want ik heb echt een bloedhekel aan fietsen) dus ik kwam per dag wel aan mijn stappen. Ik vond dat zelf helemaal niet erg, want ik heb helemaal geen hekel aan lopen. Maar als je niet van lopen houdt, is het wel een aanrader om een fiets mee te nemen.

Animatie

De kinderen gingen bijna iedere ochtend naar de knutselclub. Het was er ontzettend druk (en warm), maar ze vonden het heel leuk. De animatie was heel enthousiast en ondanks dat ze heel veel kinderen moesten vermaken, namen ze echt de tijd voor ieder kind.

Er werd heel veel georganiseerd en voor iedere leeftijdscategorie was er wel iets te doen. Speurtochten, tikkertje, T-shirts pimpen, vlaggenroof, minidisco, de Pluck & Pien show, minute to win it, springkussens, poolparty’s, roofvogelshows, buitenbios… Op sommige tijdstippen waren er wel drie verschillende dingen te doen, dus kinderen hoeven zich niet te vervelen.

Wat soms een nadeel is, is dat je voor sommige activiteiten door een poortje moet waar je een pasje voor nodig hebt. Dat zijn de activiteiten die in de buurt van het water plaatsvinden en overdag vind ik het super dat kinderen niet zomaar bij het water kunnen komen, maar vlak voor de activiteiten zorgt dat voor lange rijen. Soms deden ze de poortjes open en hoefde je je pasje alleen maar te laten zien aan iemand van de animatie, waardoor je gewoon door kon lopen. Maar soms stond je ruim een kwartier in de rij en dat was toch een beetje jammer.

Zwembaden

De Leistert heeft een buitenbad, een meertje en een binnenzwembad. Genoeg keuze dus, maar vooral in het binnen- en buitenbad was het vaak wel erg druk. Toen het een dag regende wilden de kinderen naar het binnenbad, maar dat leek me geen goed plan. Voordat we boekten had ik al gelezen dat het binnenbad bij slecht weer echt té druk was, dus daar had ik niet zoveel zin in.

Het buitenbad is een golfslagbad, wat echt leuk is. De kinderen waren telkens helemaal enthousiast als de golven kwamen en stiekem vond ik het zelf ook wel heel leuk. We gingen dan op ons luchtbed naar het diepe gedeelte van het bad en de kinderen vonden het geweldig! Ook de glijbanen (zowel binnen als buiten) waren een groot succes.

Restaurants

De eerste avond besloten we een patatje te halen en dat bleek achteraf niet het beste plan. We gingen naar de cafetaria ‘Mr. Friet’ en daar was het behoorlijk druk. Ik bestelde om 18.05 uur en pas 50 minuten later was het klaar. Achteraf was het misschien ook een beetje dom om naar de cafetaria te gaan op de dag dat er heel veel mensen aankwamen, maar daar hadden we niet helemaal bij stilgestaan. Dat doen we dus sowieso niet weer. De patat en de snacks waren trouwens wel lekker.

We zijn uit eten gegaan bij restaurant Grillo. Het is een all you can eat restaurant waar je op je eigen tafel je eten kunt grillen. Een ontzettend leuk concept, maar het viel een beetje tegen. Er was namelijk vrij weinig keuze. Er was soep, vlees, vis, groente en salades. Ik houd wel van salades, maar deze waren niet echt lekker. Ik ben niet echt een vleeseter, dus ik kan weinig zeggen over de kwaliteit van het vlees. Maar ik zou dit restaurant niet aanraden, zeker niet voor de prijs. Aan het einde van onze vakantie zijn we naar de wok in Kessel gegaan, en dat is wat mij betreft wél een aanrader.

Sanitair

Iets wat ik altijd erg belangrijk vind, is het sanitair. De toiletgebouwen waren niet heel erg vies, maar ook niet heel erg schoon. Ik stond telkens met slippers aan te douchen, want de douches zagen er vaak niet helemaal schoon uit. Ook bij de afwasplaatsen zou iets meer schoongemaakt kunnen worden, ik zag regelmatig de etensresten van anderen in de wasbakken liggen. Dat zouden mensen natuurlijk zelf schoon achter moeten laten en ik snap dat de schoonmakers niet alles meteen schoon kunnen maken, maar bij de campings waar we vorig jaar en het jaar daarvoor gingen kamperen, was het toch wel ietsje schoner.

Een ander nadeel was de temperatuur van het water onder de douche. Meestal was het ontzettend heet en kon ik er nauwelijks onder staan. Maar het kwam ook wel eens voor dat het juist vrij koud was. Nou vind ik een beetje koud douchen helemaal niet erg, maar ik hoorde van andere mensen dat ze wel erg vervelend vonden. Je kunt er ook maar 6 minuten douchen. Wil je langer douchen, dan moet je 5 minuten wachten en dan kun je de douche weer aanzetten.

En verder

Wat mij betreft is een extra toiletgebouw geen overbodige luxe. Verder vind ik de wifi echt bar slecht. Je betaalt € 15,00 voor een week en € 25,00 voor een maand, maar de wifi werkt nauwelijks. Soms kon ik helemaal geen verbinding maken met de wifi en zeker voor betaalde wifi vind ik dat wel erg slecht.

Aanrader?

Iedere camping heeft zijn minpunten, en al met al was dit absoluut geen slechte camping. We hebben ons prima vermaakt en ondanks de minpunten vind ik De Leistert nog steeds wel een aanrader. Ik zou je niet aanraden om naar de restaurants te gaan, en als je naar de activiteiten wil gaan waarvoor je met een pasje door het poortje wil, kun je beter wat eerder naar binnen gaan.

Volgend jaar gaan we niet weer naar de Leistert, maar we zijn nog nooit twee jaar achter elkaar naar dezelfde camping gegaan. Ik vind het leuk om volgend jaar weer een andere omgeving te zien en ik ben al druk op zoek naar een leuke camping. Tips zijn natuurlijk altijd welkom!

Een gedachte over “Onze ervaring met camping De Leistert

  1. Patricia schreef:

    Voor de wifi zou ik een mifi-router halen, daar doe je dan je simkaart in met unlimited data en daar kan je dan met het hele gezin gebruik van maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.