Lekker buiten spelen

2

Kinderen spelen steeds minder buiten. Tijden veranderen natuurlijk, maar ik zou het zelf heel jammer vinden als Nomi het niet leuk zou vinden om buiten te spelen. Gelukkig vindt ze het hartstikke leuk, ze heeft zich de afgelopen dagen ontzettend goed vermaakt buiten.

Nomi is op dit moment al helemaal blij met een emmertje en een schepje, maar voor de zomer wil ik nog iets leuks halen voor in de tuin. Ik vind bijvoorbeeld een zand- en watertafel heel gaaf, en ik zag nog veel meer leuk buitenspeelgoed bij Lobbes.nl. Hopelijk krijgen we deze lente en zomer nog veel meer mooie dagen en dan kan ze weer lekker buiten spelen.

Zelf speelde ik als kind heel veel buiten. Ik was geen meisje die in bomen klom en hutten bouwde, maar als het mooi weer was nam ik mijn Barbies en poppen gewoon mee naar buiten. Tegenwoordig hoor ik steeds vaker dat kinderen ook bij mooi weer binnen zitten, vaak achter een laptop of ze zitten met een tablet te spelen. Bart en ik hebben het er wel eens over gehad en we denken daar gelukkig hetzelfde over. Bij mooi weer gaan onze kinderen gewoon lekker naar buiten!

Nou moet ik toegeven dat ik zelf niet echt een buitenmens ben. Ik vind het wel fijn om buiten te zijn als het mooi weer is, maar ik ben toch best snel geneigd om na een tijdje weer binnen te gaan zitten. Binnen heb ik mijn spullen, binnen kan ik makkelijker bloggen.. Eigenlijk zijn het slechte excuses, want je kunt alles gewoon mee naar buiten nemen. Nu Nomi geen baby meer is, ben ik trouwens wel veel meer buiten. Ook omdat ik haar wil laten zien dat het leuk is om naar buiten te gaan, ik wil niet dat ze strak gewend is om heel veel binnen te zitten.

Vind jij het ook belangrijk dat je kind(eren) buiten spelen?

sp

4 gedachten over “Lekker buiten spelen

  1. Jessica schreef:

    Ik vind het zo jammer dat veel kinderen niet meer buiten spelen. Ik heb het idee ook dat heel veel kinderen niet worden gestimuleerd daarin. Ik speelde vroeger om de haverklap buiten heerlijk en dat zal ik ook zeker aan mijn kinderen mee geven als ik ooit mama mag worden!

  2. Leonie van Mil schreef:

    Ik vind het heel belangrijk! Kinderen kunnen hun energie kwijt, ontwikkelen zich weer op andere gebieden of andere manieren en het is goed voor de vitamine D. Ook als het slecht weer is, bouwen ze daar een betere weerstand mee op. Ik ben zelf een echt buiten- en natuurmens. Ik neem dat ook zeker mee in de opvoeding van mijn kleine

  3. Mathiske's mama blog schreef:

    Ik wil en hoop dat Emily ook graag buiten gaat spelen, voor nu vind ze het in ieder geval al heerlijk. Ook vind ze het gezellig om buiten te eten en te zitten, dus als we dat er in houden en dalijk van het vakantie geld een lounge set aan kunnen schaffen moet dat toch goed komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.