De Moederdag tag; over mijn eerste Moederdag, cadeautjes en herinneringen

moederdag

Moederdag staat weer voor de deur en ter gelegenheid daarvan bedacht Sandra van Mamaplaneet de Moederdag tag. En ik werd door haar getagd om hem ook in te vullen. De vragen gaan over mijn eerste Moederdag, cadeautjes, tips voor vaders, et cetera!

1. Hoe oud was je toen je voor het eerst mama werd?

Ik was 24 toen Nomi geboren werd, een maand later werd ik 25.

2. beschrijf je eerste moederdag als kersverse mama

Nomi was ongeveer een half jaar oud, en ik kreeg van Bart een armband met Nomi’s naam erop. Verder had hij een ontbijtje gemaakt, super lief. Daarna gingen we naar mijn schoonmoeder en ’s middags zijn we bij mijn moeder geweest.

3. Wat is het mooiste Moederdagcadeau in jouw ogen? En wat moet je nooit geven op Moederdag?

Ik vind zelfgemaakte dingen altijd heel erg leuk. Nomi heeft al iets geknutseld op de peuterspeelzaal en ik ben erg benieuwd wat het is haha. Bloemen vind ik dan weer niet zo’n top cadeau. Hier in huis blijven ze nooit langer dan een dag of 3 mooi, omdat de katten er niet af willen blijven…

4. Wat is de ultieme tip die je vaders kunt geven voor Moederdag?

Laat mama lekker uitslapen, neem de kinderen mee naar beneden en geef haar even wat tijd voor haarzelf. Van een lekker ontbijtje word ik zelf ook erg blij. En check even hoe belangrijk ze Moederdag vindt en wat ze van je verwacht. Zo voorkom je teleurstellingen.

5. Ben jij of je partner wel eens vergeten een Moederdagcadeau te kopen? En hoe heb je dat opgelost?

Haha nee dat is ons gelukkig nog nooit overkomen!

6. Wat is je meest dierbare herinnering met je moeder?

Ik kan eigenlijk niet één ding bedenken. Ik heb heel veel fijne herinneringen hoor, maar ik kan niet echt één ding noemen die het meest dierbaar is.

7. Het leukste/meest bijzondere cadeau die ik op Moederdag kreeg of gaf was…

Vorig jaar kreeg ik een bloempotje van Nomi, die ze op de peuterspeelzaal had gemaakt. Er zag een zaadje in en er stond iets op in de trant van ‘jij laat mij groeien’. Nomi had er heel erg haar best op gedaan en ze was helemaal trots, dat was zo leuk!

8. Hoe zou je later herinnerd willen worden?

Ik hoop dat mijn kinderen mij zien als liefdevol en dat ik er altijd voor ze ben. Ik hoop dat ze, ook als ze ouder zijn, het gevoel hebben dat ze me altijd alles kunnen vertellen.

Ik tag Gerdi en Marianne van Blondenbruin.nl en Patricia van Patricianeemtjemee.nl om hem ook in te vullen. Als ik je niet tag, mag je hem natuurlijk ook overnemen 🙂

2 gedachten over “De Moederdag tag; over mijn eerste Moederdag, cadeautjes en herinneringen

  1. Michelle schreef:

    Leuke tag! Ik heb hem van je over genomen, zal morgen online komen. Wat een verschil die moederdagen, ze verschillen zoveel met de jaren. Zo leuk om te zien! DIt jaar kreeg ik voor het eerst een zelfgeknutseld werkje van onze dreumes, zo lief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.