De mooiste foto’s maken van je kinderen: zó doe je dat!

foto's van je kinderen

Het is natuurlijk geweldig om het leven van je kinderen vast te leggen, met foto’s en video’s. Zo kunnen jullie later herinneringen ophalen, en kunnen jullie precies onthouden hoe je kinderen er door de jaren heen uit zagen. Het liefst wil je hele mooie foto’s maken, omdat het nóg leuker is om hiernaar te kijken! Hoe je dat aanpakt? Met deze tips kom je een heel eind, ook als je niet zozeer handig bent met camera’s.

Fotograferen met een iPhone 12

Als je een goede telefoon hebt, is dat een uitstekende optie om mee te fotograferen. Het grote voordeel is namelijk dat moderne telefoons vaak heel goede camera’s hebben! Dit is zeker het geval bij de nieuwe iPhone 12. Je kunt een iPhone 12 kopen, om prachtige foto’s mee te maken. Je maakt namelijk haarscherpe beelden met de iPhone 12, ook in donkere lichtsituaties. Tevens vang je levendige kleuren met de slimme cameratechnologie in de iPhone 12. En probeer bijvoorbeeld ook eens de portretmodus op deze telefooncamera. Of maak een selfie met je kids, met de iPhone 12 selfiecamera met 7 megapixel. Zo heb je niet eens meer een fototoestel nodig. Je hebt je iPhone altijd bij de hand, wat dus ook betekent dat je direct klaar kunt staan om een foto te maken, als er iets leuks gebeurt! Verder weet je bij je telefoon waarschijnlijk veel beter hoe het werkt: je kunt gewoon direct een foto schieten en hoeft niet eerst met de instellingen te klungelen, zoals bij een fototoestel het geval is. De extra snelle camera-app van de iPhone 12 helpt hier ook bij. Dát is nu juist zo belangrijk bij fotografie van je kinderen: je moet er snel bij zijn, om de gaafste ‘actiefoto’s’ te kunnen maken.

Afwisselen tussen poseren en niet-poseren

We hadden het hierboven al over de foto’s van je kinderen in actie: het is mooi om deze beelden te vangen! Maak foto’s van buitenspelen, ravotten, knutselen en eten – om maar wat voorbeelden te noemen. Hiermee vang je de typische momentjes met je kinderen op beeld, die leuk zijn om later weer terug te zien. Daarnaast is het goed om soms geposeerde foto’s te maken, waarbij je kinderen in de lens kijken. Dit zijn wat nettere foto’s, waarbij er mooi naar het vogeltje wordt gelachen. Probeer hier een balans in te vinden, zodat je van beide soorten fotografie een verzameling maakt.

Geposeerde foto’s maken: opschieten maar!

Kinderen vinden het vaak wel leuk om op de foto te gaan, maar het kan ze ook al gauw te lang duren. Als je de poseerde foto’s gaat maken, is het daarom slim om er een beetje mee op te schieten. Kids hebben nu eenmaal niet het geduld om zich hier lang mee bezig te houden. Maak snel een aantal foto’s – en stop de camera daarna weer weg. Wees niet te kritisch. Zo blijft het maken van de foto’s ook op de langere termijn een leuke bezigheid, voor zowel jou als je kind. Daar komen de beste foto’s uit voort!

Maak foto’s van alle momenten

Om voor nog meer variatie in de foto’s te zorgen, kun je erop letten om foto’s te maken van allerlei verschillende momenten. Zo maak je in de zomer natuurlijk spectaculaire foto’s als jullie op vakantie zijn, maar is het eigenlijk net zo leuk om ook foto’s te maken als jullie ’s winters lekker thuis binnen zitten. Fotografeer dus niet alleen de bijzondere momenten en de uitjes, maar juist ook de normale dingen. Alles telt mee.

Foto’s maken op ooghoogte van je kind

Ten slotte is het slim om de foto’s op ooghoogte van je kind te maken. Ga bijvoorbeeld op je knieën zitten, of op een stoel of krukje. Je kind is namelijk een stuk kleiner dan dat jij bent: hiermee voorkom je dat de foto’s steeds te ver van boven zijn gemaakt. Zo maak je de mooiste foto’s van je kinderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.