Review: Biodermal zonbescherming voor de zongevoelige en (zeer) droge huid

Zoals jullie misschien wel weten, heeft Elena een hele gevoelige huid met eczeem. Het was eerst al een flinke zoektocht om zalfjes te vinden die hielpen tegen haar eczeem, want veel zalfjes maakten het juist erger. Wat ook erg lastig is, is om een zonnelotion te vinden waar haar huid goed op reageert. Vorig jaar wisselde ik verschillende merken zonnebrand af, want als ik te lang dezelfde zonnebrand gebruikte, kreeg ze er juist meer eczeem van. Verder probeerde ik haar zo veel mogelijk uit te zon te houden en kocht ik een uv-zwempakje, zodat ik haar armpjes niet in hoefde te smeren. Maar nu ze twee jaar is, wil ze natuurlijk lekker buiten kunnen spelen en niet alleen maar in de schaduw blijven. Dus ik ging weer op zoek naar een geschikte zonnebrandcrèmes. Toen ik hoorde over de nieuwe zonnelotions van Biodermal, was ik meteen erg benieuwd!

De nieuwe zonnelotions van Biodermal

biodermal zongevoelige huid

Biodermal heeft twee nieuwe zonnelotions. De eerste is bedoeld voor de zongevoelige huid. Wist je dat 1 op de 4 vrouwen hier last van heeft? Als je last hebt van een zongevoelige huid, kan je huid rood en gevoelig worden. Dat is niet waar je op zit te wachten na een dagje strand!

De tweede lotion is gemaakt voor mensen met een droge tot zeer droge huid. Elena heeft een hele droge huid. Ik smeer haar regelmatig in met een zalfje dat we van de kinderarts hebben gekregen, maar haar huid is erg snel weer droog. Deze zonnelotion sprak me daarom meteen heel erg.

Zonnelotion voor de zongevoelige huid

Om de zongevoelige huid optimaal te beschermen bevat deze zonnelotion een verhoogde concentratie UVA-filters. Verder kalmeert, verzacht, hydrateert en verrijkt het de huid. De zonnelotion bevat geen parfum, alcohol en kleurstof en is zeer waterbestendig.

Review

Ik ben altijd heel voorzichtig met Elena’s huidje, omdat ze veel eczeem heeft en allergieën heeft en ik smeer er niet zomaar iets op. Ik kende het merk Biodermal al, en ik ben altijd erg tevreden over het merk, maar toch blijf ik voorzichtig. Daarom heb ik de eerste keer een heel klein beetje lotion op haar arm gedaan, om te kijken hoe ze erop reageerde. Toen ik de volgende dag nog geen reactie zag, durfde ik het aan om het ook op de rest van haar lichaam aan te brengen.

De zonnelotion smeert makkelijk uit, plakt niet en laat geen witte waas achter. Elena heeft vervolgens lekker buiten gespeeld en in het zwembadje gespeeld, en haar huidje bleef lekker rustig. Ook de keren daarna bleef haar huid rustig en ze leek goed tegen deze zonnelotion te kunnen. Ik kan hem keer op keer op haar huid aanbrengen, en dat gaat altijd helemaal goed. Ik ben dus erg tevreden over deze zonnelotion!

Zonnelotion voor de droge tot zeer droge huid

biodermal droge tot zeer droge huid

De zonnelotion voor de droge tot zeer droge huid hydrateert en beschermt de huid. UV-straling kan de huid uitdrogen en deze lotion helpt de huid om meer vocht vast te houden. Deze zonnelotion zorgt voor intensieve hydratatie. De lotion is vocht inbrengend, verbetert de vochtbalans en versterkt de huidbarrière. Ook dit product bevat geen parfum, alcohol en is zeer waterbestendig.

Review

Toen er weer wat mooie dagen aankwamen, besloot ik de zonnelotion voor de droge tot zeer droge huid te testen. Ik begon weer heel voorzichtig en Elena reageerde er heel goed op. Deze zonnelotion smeert ook weer erg makkelijk uit, plakt niet, laat geen witte waas achter en ruikt erg lekker.

Meteen na het aanbrengen voelde Elena’s huid lekker zacht. Na het buiten spelen zag haar huidje er heel goed uit, zelfs beter dan ’s ochtends. Haar huid voelde ook minder droog en haar eczeem leek zelfs iets minder te zijn geworden. De dagen erna bleef ik deze zonnelotion gebruiken en ik merkte dat haar huid er echt beter uit ging zien. Haar eczeem verdween niet volledig, maar het werd echt minder en haar huid voelde meer gehydrateerd. Verder doet de lotion zijn werk perfect; Elena’s huid verbrandt niet en voelt zachter aan dan eerst. Ik ben dus heel erg blij met deze zonnelotion!

Conclusie

Ik ben erg tevreden over beide zonnelotions, maar vooral over de zonnelotion voor de droge tot zeer droge huid. Deze gebruiken we nu iedere keer als ze ingesmeerd moet worden en deze nemen we mee op vakantie. Het is voor Elena de perfecte zonnelotion, en het is wat mij betreft een absolute aanrader voor iedereen met een droge tot zeer droge huid!

De zonnelotion voor de zongevoelige huid is te koop voor € 34,99 en de zonnelotion voor de droge tot zeer droge huid kost € 39,99. De zonnelotions zijn onder andere te koop bij Bol.com, Etos en Kruidvat.

Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd in ruil voor een review en een affiliatielink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.