Van lente tot winter, je interieur verandert mee

interieur

Elk seizoen heeft zijn eigen bijzonderheden qua inrichting van je interieur. In de lente kies je meestal voor frisse kleuren, terwijl het najaar meestal wat donkerder of soberder is. Het is altijd leuk om na te denken over de dingen die je wilt veranderen aan je interieur als de seizoenen wijzigen. Daarover gaat dit artikel. Misschien pik je nog wel wat inspiratie op voor je volgende make-over!

Hou je het subtiel of ga je voor alles tegelijk?

Er zijn bepaalde accessoires die je alleen op bepaalde momenten in het jaar gebruikt. Daarvan zijn de paastakken en kerstboom natuurlijk het bekendst. Maar denk bijvoorbeeld ook aan pompoenen in de herfst. Hiermee geef je soms subtiel, soms minder subtiel, je interieur een heel ander uiterlijk.

Daarbij heb je de keuze of je het houdt bij deze kleine details of dat je voor een complete make-over gaat. En dan hoef je echt niet elk seizoen nieuwe meubels te halen, maar met een grand foulard in de tint van het seizoen kun je wél meteen je hele bank omtoveren tot een nieuw stijlelement in je kamer. Dat zijn de keuzes die je hebt als je het interieur wilt aanpassen aan het seizoen: alles tegelijk of juist liever wat kleine accenten.

Ook op plantengebied zijn er seizoenen

Je kent ongetwijfeld de bloembollen die in bepaalde maanden binnen worden neergezet in het interieur. Dat soort seizoensgebonden accenten kun je dus ook prima aanbrengen door te spelen met de mogelijkheden van bepaalde planten. Dat werkt anders dan in de tuin, want daar kunnen sommige tuinplanten alleen in bepaalde seizoenen goed vertoeven. Binnen heb je toch altijd min of meer hetzelfde klimaat.

Je kunt echter prima planten kopen die passen bij het seizoen en bij je inrichting van het moment. Alles kan tegenwoordig gewoon eenvoudig online, dus ook dit. De beste webshops bieden je ook de nodige inspiratie, dus je vindt altijd iets moois voor in je huis. Even bestellen en het wordt thuisbezorgd, zodat je de nieuwe aanwinst snel een plekje kunt geven in je interieur.

Denk ook eens aan andere zaken

We hebben het nu gehad over meubels, accessoires en planten, maar denk je ook aan de zaken waar niet zo snel over nagedacht wordt. Daar is verlichting een perfect voorbeeld van. In de winter heb je heel ander licht nodig dan in de zomer, maar toch staan de meeste lampen het hele jaar door op dezelfde plek. Zijn hier bij jou misschien nog mogelijkheden om de perfecte sfeer neer te zetten?

Succes met de seizoenmetamorfose van je interieur en geniet van het eindresultaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.