De naam Lenn Abel

geboortekaartje Lenn 01

Ik vond het ontzettend moeilijk om een jongensnaam uit te kiezen. Nou vind ik sowieso dat er veel meer mooie meisjesnamen zijn dan jongensnamen, en voordat we wisten dat Lenn een jongetje zou worden waren er 2 jongensnamen die we allebei mooi vonden, maar die wilde ik allebei niet gebruiken.

De eerste naam was Guus. Degenen die mij al langer volgen weten waarschijnlijk wel dat onze kat Guusje heet, dus het zou een beetje raar zijn om onze zoon dan Guus te noemen.

De tweede naam is Tygo. Voor Bart was dat wel een serieuze optie, voor mij niet. Dit was namelijk de naam die Nomi gekregen zou hebben als ze toch een jongen zou zijn geweest. Tot het moment dat ik na haar geboorte met eigen ogen had gezien dat ze een meisje was, was ik bang dat ze toch een piemeltje gemist hadden op de echo’s. Daarom wilde ik voor de zekerheid ook een jongensnaam, en de naam Tygo hoort voor mijn gevoel nog steeds een beetje bij mijn vorige zwangerschap en bij Nomi.

We hadden dus geen naam. Hoewel ik totaal geen voorkeur had qua geslacht, zag ik er wel een beetje tegenop om een jongensnaam uit te kiezen. Wat dat betreft was een meisje dus makkelijker geweest, een meisjesnaam was namelijk niet zo’n probleem. Namen als Yara, Mila en Elin vonden Bart en ik allebei mooi, dus daar zouden we wel uitkomen.

Maar goed, we moesten dus een jongensnaam hebben. Ik had wel wat ideeën, maar ze werden stuk voor stuk afgekeurd door Bart. Ik was bijvoorbeeld best wel fan van de naam Ezra, maar toen ik dat aan Bart vertelde kreeg ik als reactie ‘maar het is toch een jongetje?’. Hij kwam met de naam Teun, wat ik op zich een hele leuke naam vond. Maar ik vind het heel lelijk hoe het aan deze kant van het land (Twente) wordt uitgesproken, en daarom viel het voor mij af.

Toen ik het boek Can I Say van Travis Barker aan het lezen was, kwam ik de naam Landon tegen. Bart houdt niet zo van Engelse namen en hij vond het niks. Ik baalde, want ik vond het echt wel wat hebben. Even later kwam ik een lijstje met namen tegen waar de naam Lenn in voor kwam. Ook die naam vond ik natuurlijk heel mooi, maar ik dacht dat Bart het niks zou vinden, omdat Landon ook al was afgekeurd. Maar tot mijn verbazing vond hij het ook een mooie naam. Dit was de eerste naam waar we allebei echt enthousiast over waren en ik had meteen het gevoel van ‘dit gaat hem worden’.

We wilden Lenn ook graag een tweede naam geven. Nomi’s tweede naam is Jill. Bart wilde haar graag een tweede naam geven die begint met de J. Dat heeft hij zelf ook en het is een letter die in zijn familie veel voorkomt. Lenn wilde ik graag naar mijn kant van de familie vernoemen en na een tijdje kwam ik op Abel. Ik vind het sowieso een hele leuke naam en voor mij was het ook een optie voor de eerste naam, maar daarvoor vond Bart hem niet leuk genoeg.

lenn abel

Het deel ‘bel’ staat voor mijn meisjesnaam, Beld. Daardoor is hij naar mijn familie vernoemd, alleen niet naar mijn moeder. Zij heeft namelijk haar meisjesnaam gehouden. Daarom staat de A voor haar en op die manier is Lenn dus eigenlijk naar mijn hele familie vernoemd.

Zo zijn we dus op zijn naam gekomen. Hoe kwam jij op de naam van je kind(eren)?

13 gedachten over “De naam Lenn Abel

 1. Nicole schreef:

  Leuk om te lezen! Landon vind ik ook leuk trouwens. Ik houd sowieso van Engelse namen. Ons zoontje heet Spencer, daar waren we het zo over eens. Hadden we in een tv-serie gezien. Zijn twee naam is Willem, naar allebei onze vaders. En de naam van de volgende houd ik nog even geheim 😉

 2. Daniëlle schreef:

  Wat leuk zeg, die gedachte achter zijn tweede naam ‘Abel’ ! Ik vind Lenn ook een hele mooie naam. En inderdaad; ik vind ook dat er meer mooie meisjes namen zijn dan jongens namen! 🙂

 3. Joke schreef:

  De naam van mijn zoon las ik in een boek, tenminste de naam Michael, maar ik wilde niet dat hij altijd maar weer zijn naam moest spellen, dus heb ik gezocht naar een makkelijkere optie. Maaikel viel af, dat leek me te veel op een meisjesnaam en het werd uiteindelijk Maikel. Een naam die hij nu nog steeds moet spellen, want Michael is allang ingeburgerd, Maikel daarentegen komt slechts mondjesmaat voor. 🙂

 4. Kirsten schreef:

  Ik vind het nog altijd leuk als ik Lenn zie staan, want ons dochtertje heet Lenne. Vind het dus zelf een mooie jongensnaam, Lenn. 🙂 Op Lenne kwam ik doordat ik lesgaf aan een mevrouw met die naam & het was bij mij ook liefde op het eerste gezicht. Gelukkig bij papa B. ook! Een 2de naam hebben wij niet gegeven. De herkomst van jouw 2de naam heeft echt een betekenis & dat vind ik wel een mooi gebaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.