De zomerweken bij de Julianatoren: het perfecte uitje voor in de zomervakantie!

julianatoren

Laatst vertelde ik jullie al dat we dit jaar niet op vakantie gaan. Maar dat betekent natuurlijk niet dat we geen leuke dingen gaan doen. Afgelopen woensdag gingen we naar de Julianatoren, waar de Zomerweken zijn begonnen. En dat was volgens Nomi ‘de allerleukste dag!’.

Het park

Rond 10.15 uur stonden we bij de kassa. De kassa’s gaan om 10.00 uur open, en het park om 10.30 uur. Dat klinkt misschien niet logisch, maar dat is het juist wel. Want terwijl we bij andere pretparken wel eens heel lang in de rij hebben gestaan voor de kassa, hebben we bij de Julianatoren nooit lang hoeven te wachten. Doordat de kassa eerder open gaat dan het park zelf, wordt de drukte een beetje verdeeld.

Als je dan bij de kassa bent geweest, kun je het eerste deel van het park al in. Daar is een terras en een podium en daar vindt de openingsshow plaats. Nomi en Lenn vinden dat altijd geweldig. Voor het podium staan allemaal dolenthousiaste kindjes, die allemaal heel veel zin hebben om het park in te gaan. Ze kijken naar de show, dansen mee en vervolgens telt meneer Kaasschaaf af en wordt het park geopend.

De attracties

Inmiddels kennen we het park een beetje en weten we waar het vaak druk is. De motorbootjes is zo’n attractie waar je wel eens eventjes in de rij moet staan. Daarom besloten we daar nu meteen naartoe te lopen, en toen stond er nog geen rij. Manlief ging er samen met onze peuter in en dat was een groot succes!

Lenns favoriete attracties: autootjes!

safari

Lenn is gek op auto’s en in de Julianatoren zijn een aantal attracties met autootjes. De Safaribaan bijvoorbeeld. Dit is een ontzettend mooie attractie, want de autootjes rijden langs allemaal wilde dieren. Je ziet bijvoorbeeld olifanten, leeuwen, tijgers en giraffen!

De Razende Raceauto’s vond hij ook helemaal geweldig. De attractie draait rond en daarnaast stuiteren de autootjes op en neer. Deze attractie is wat ruiger dan de safaribaan, het riempje wat de kinderen om moeten is geen overbodige luxe. Maar het kon Lenn niet hard genoeg gaan!

Nomi’s favoriet: de paardenbaan

Nomi is groot fan van de paardenbaan, dus daar ging ze deze keer meerdere keren op. Eén van de grote pluspunten van dit pretpark is dat je bij de meeste attracties niet lang hoeft te wachten. Bij de paardenbaan stonden er hooguit 5 kinderen in de rij toen wij er waren, dus binnen een paar minuten zat Nomi op een paard.

De carrousel uit 1887

carrousel

Wat je ook niet mag missen, is de prachtige carrousel die in 1887 gemaakt is. Kinderen onder de 110 centimeter moeten samen met een volwassene op de paarden of struisvogels, en stiekem vond ik dat helemaal niet erg. Het is namelijk echt een prachtige attractie!

Vergeet ook de attracties achterin het park niet

Achterin het park is het picknickbos en daar zijn ook een aantal attracties. Eén daarvan is deze Disney-molen, waar het eigenlijk altijd heel rustig is. Misschien loopt niet iedereen door naar achteren, wat eigenlijk wel zonde is. Mijn tip is dus om ook even helemaal achterin het park te kijken, want ook daar is het erg leuk!

Shows

Wat ook ontzettend leuk is, is dat de shows in de Julianatoren worden aangepast op het seizoen. Er zijn shows die iedere dag te zien zijn, zoals de openingsshow waar ik al over vertelde. Tijdens de zomerweken zijn er speciale shows zoals ‘Jul & Julia en de Reis om de Wereld’, ‘Jul’s Wild West Show’, ‘Meneer Kaasschaafs Limbo Show’, ‘Dino en Dina Zomer Bouwspel’ en ‘Mevrouw Suikerspins Mexicaanse Dansshow’.

De shows zijn ontzettend leuk en interactief. Kinderen kunnen lekker gaan zitten en kijken, maar ze kunnen ook gezellig mee dansen. En na de show is er tijd voor een meet & greet!

Goed om te weten

De Julianatoren bevindt zich in Apeldoorn en je kunt (in 2019) gratis parkeren bij het park. Als het druk is, kun je op een andere parkeerplaats parkeren en vervolgens kun je gratis met de bus naar het park.

Het park is geschikt voor kinderen tot en met 10 jaar en het is vanaf dreumesleeftijd al een absolute aanrader!

Kijk voor meer informatie op de site van de Julianatoren.

Ben jij al eens in de Julianatoren geweest?

5 gedachten over “De zomerweken bij de Julianatoren: het perfecte uitje voor in de zomervakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.