Onze plannen voor deze zomer

plannen deze zomer

De zomervakantie is begonnen; 6 weken lang zijn de kinderen thuis. De perfecte tijd om op vakantie te gaan, maar toch hebben we er dit jaar voor gekozen om thuis te blijven. Waarom, en wat we dan wel gaan doen, vertel ik je vandaag in dit artikel.

Niet op vakantie

Maanden geleden besloten we al om deze zomer lekker thuis te blijven. Ik vind op vakantie gaan met een baby namelijk behoorlijk veel gedoe. Het reizen lijkt me niks, je moet ontzettend veel spullen meenemen, en daar komt ook nog bij dat Elena niet in haar beste doen is als we ergens anders zijn. Ze slaapt dan slecht en daar zit ik op vakantie natuurlijk niet op te wachten.

Toch twijfelde ik laatst wel even. Dit is het laatste jaar dat Nomi niet leerplichtig is, dus nu hadden we nog buiten de schoolvakanties op vakantie kunnen gaan. Maar na eventjes twijfelen, leek het me toch beter om dit jaar thuis te blijven.

We gaan volgend jaar wel weer

Volgend jaar is het waarschijnlijk een stuk makkelijker. De kinderwagen hoeft niet meer mee, een buggy is dan wel genoeg. Je hebt wat minder spullen nodig, Elena zal dan overdag waarschijnlijk nog maar 1 slaapje doen, en verder vind ik een dreumes ook gewoon makkelijker dan een baby. Oké, lang reizen zie ik dan nog steeds niet zo zitten, maar een vakantie in Nederland kan natuurlijk ook hartstikke leuk zijn!

Wat we wel gaan doen

Natuurlijk gaan we niet de hele vakantie thuis zitten. Ik heb Nomi en Lenn al gevraagd wat ze graag willen doen. Nomi’s antwoord was ‘naar de kinderboerderij’ en die van Lenn was ‘zwemmen’. Dat moet lukken! Even later bedachten ze dat ze ook heel graag weer een keertje naar de Julianatoren willen, dus dat gaan we ook doen. Verder staat er een dagje dierentuin op de planning met mijn familie, dus we gaan genoeg leuke dingen doen! En verder bedenken we vast spontaan nog wel dingen om te doen.

Daarnaast kunnen Nomi en Lenn zich thuis en in de tuin ook goed vermaken. Op warme dagen laat ik het zwembadje vollopen en daarmee kunnen ze zich uren vermaken. De speeltuin achter ons huis is ook altijd een groot succes. Nomi heeft het geluk dat een paar vriendinnetjes ook niet op vakantie gaan, dus daar kan ze deze vakantie lekker mee spelen.

Op deze manier gaat het vast een hartstikke leuke vakantie worden! Wat zijn jullie plannen?

4 gedachten over “Onze plannen voor deze zomer

 1. Esther schreef:

  Wij blijven ook thuis, in die zin dat we niet op vakantie gaan!
  Eerlijk gezegd vind ik dat wel prima, we wonen in Zeeland, nabij strand, een fijne tuin en dagjes weg gaan is ook leuk.
  En daarbij met een hond en 2 jonge kinderen op vakantie dat vind ik zelf toch minder ontspannend dan hier thuis zijn.
  Fijne vakantie!

 2. Nicole+Orriëns schreef:

  Ik kan het me heel goed voorstellen. Thuis heb je ook alles goed beveiligd en op orde voor een baby, waardoor het makkelijker loopt. Als je ergens anders naartoe gaat is het vaak meer werk.

 3. Nienke schreef:

  Nog een tip: kijk ook eens bij de dichtstbijzijnde bibliotheek! Zij hebben ook vaak leuke activiteiten voor kinderen. En uiteraard kun je er ook een stapel boeken halen voor de zomer 😉

 4. Debby - Barcelonamom.com schreef:

  Dat klink als gezellig en ontspannen. Helemaal met een baby is het wel zo fijn. Wij gaan in de buurt kamperen, alleen wonen wij in Spanje, dus is voor ons een zonnige camping dichtbij 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.