Leuk uitje: Berkenhof Tropical Zoo

Eén van de hoogtepunten tijdens onze vakantie in Zeeland was ons dagje uit naar Berkenhof Tropical Zoo. Dit is geen standaard dierentuin zoals je gewend bent, het is echt even anders dan anders. Uiteraard kun je er dieren bekijken, maar daarnaast kun je er ook ontzettend leuk spelen, in de Kids Jungle bijvoorbeeld. Of fossielen bekijken in de fossielenmijn. Of wat dacht je van schatzoeken? Er is is genoeg te beleven, dus je kunt je er heel wat uurtjes vermaken.

Berkenhof Tropical Zoo

Volgens de eigenaar is de Tropical Zoo een uit de hand gelopen hobby. Het is begonnen als siertuin, en vervolgens werd er een vlindertuin gecreëerd, die er momenteel nog steeds is. In de jaren daarna is het telkens uitgebreid, en momenteel is het een ontzettend leuke attractie waar kinderen zich heel erg goed kunnen vermaken en wat nog leerzaam is ook!

Je vindt Berkenhof Tropical Zoo in Kwadendamme, een klein plaatsje in de gemeente Borsele. Het ligt op het schiereiland Zuid-Beveland in de provincie Zeeland. Het ligt ongeveer 10 kilometer onder Goes.

tropical zoo plattegrond

Bij binnenkomst krijgen we wat informatie over de Tropical Zoo. Ondertussen staan de kinderen al te stuiteren om naar binnen te gaan. Logisch, want het ziet er meteen al veelbelovend uit.

Buiten: de spettertuin en meer

spettertuin

We begonnen buiten en dat was meteen al erg leuk. Er zijn allemaal leuke speeltoestellen in het buitenspeelbos en de kabelbaan was het leukst volgens mijn kinderen. Vervolgens gingen we even kijken bij de nieuwste attractie: de Spettertuin. Een perfecte attractie voor mooi weer!

Dino-expo

dino expo

Ook de Dino-expo was een groot succes. Mijn kleuters waren helemaal onder de indruk van de grote dinosaurussen en er was van alles te zijn.

tijger

Tussen de dino’s zagen we opeens een tijger en dat was eerst toch wel een beetjes spannend!

Dieren

colombiaanse apen

Er zijn in de Tropical Zoo verschillende dieren te zien. Je ziet er veel reptielen en insecten, maar ook verschillende soorten apen.

Fossielenmijn

fossielenmijn

Vanuit de dino-expo kun je de fossielenmijn in. Het is er donker en daardoor is het best een beetje spannend, maar hartstikke interessant. Je ziet er bijvoorbeeld een schedel van een sabeltandtijger, een fossiele vis, een schedel van een t-rex, een fossiele schildpad en de mammoetschedel die je op de foto hierboven ziet.

Schatzoeken

schatzoeken

In de Tropical Zoo kun je kijken en spelen goed met elkaar afwisselen. Tussendoor zijn wij even gaan schatzoeken. Voor € 4,50 haal je een emmer met zand en verschillende edelstenen. Door de inhoud van de emmer te zeven, vind je allerlei mooie stenen, die je daarna mee naar huis mag nemen!

Vissen, vlinders en vogels

berkenhof tropical zoo

Vervolgens besloten we weer even wat dieren te bekijken in de Tropical Zoo. Hier zie je veel reptielen, vlinders, vogels en vissen. Elena was helemaal de indruk van alles wat ze zag en ze vond het niks om in de kinderwagen te blijven zitten. Alles was ‘wauw!’ en ze vond vogels geweldig.

Spelen in de Kids Jungle

dierentuin zeeland

De Kids Jungle is een grote ruimte waar kinderen heerlijk kunnen spelen. Het is wel een aanrader om droge kleding en een handdoek mee te nemen, want hier kunnen ze wel eens nat worden…

kids jungle

Als we Nomi en Lenn hun gang hadden laten gaan, hadden ze hier nog wel uren kunnen spelen. Maar na een tijdje begon Elena moe te worden en besloten we de Kids Jungle weer te verlaten.

Eten en drinken

eten en drinken

Na zo lekker gespeeld te hebben, hadden de kinderen wel honger gekregen. Momenteel kun je bij Tropical Zoo eten afhalen, wat je vervolgens aan een tafeltje op kunt eten. Toen we Nomi en Lenn vertelden dat ze er pannenkoeken hadden, waren ze meteen helemaal blij! We aten een pannenkoek en toen was het de hoogste tijd om weer terug te gaan naar de camping.

Het was een ontzettend leuk uitje en het is absoluut een aanrader als je in Zeeland of omgeving bent!

Prijzen op het moment van ons bezoek:

  • Baby’s en peuters 0 t/m 2 jaar: gratis
  • 3 t/m 12 jaar: € 10,50
  • vanaf 13 jaar: € 11,50

Praktische info

  • Het adres van Berkenhof Tropical Zoo is Langeweegje 10A, 4434 NE Kwadendamme (Zeeland)
  • Het is bereikbaar met het openbaar vervoer, halte ‘Langeweegje’ ligt voor de deur. Kijk voor actuele informatie op Connexxion.nl
  • Berkenhof Tropical Zoo is toegankelijk voor buggy’s en rolstoelen
  • Huisdieren zijn niet toegestaan
  • Momenteel moet je je tickets van tevoren bestellen en er geldt een maximaal aantal bezoekers

Meer weten? Kijk dan eens op de site van Berkenhof Tropical Zoo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.