Echte post is leuk!

echte post is leuk

Echte post zie je steeds minder. En terwijl ik vroeger heel veel penvriendinnen had, postzegels spaarde en regelmatig kaartjes verstuurde, verstuur ik op dit moment ook heel weinig post. Zo ongeveer alles gaat via de computer en eigenlijk is dat best jammer, toch?

Zelf vind ik het heel leuk om post te krijgen. En met post bedoel ik niet de pakketbezorger die regelmatig aan de deur staat (oké, dat is natuurlijk ook leuk, maar dat staat hier los van). Toen Nomi en Lenn net geboren waren verstuurden we natuurlijk geboortekaartjes en daarna vond ik het heel leuk om kaartjes te krijgen. En ik stuur zelf ook bijna altijd een kaartje als iemand een kindje heeft gekregen. Maar daarnaast verstuur ik heel weinig post.

Stom eigenlijk, want het is zo’n kleine moeite! Als je geen zin of  tijd hebt om naar een winkel te gaan om een kaartje uit te zoeken kun je ook online wenskaarten drukken. Aan de ene kant vind ik het best leuk om in een winkel een kaartje uit te zoeken, maar aan de andere kant vind ik het ook wel makkelijk om het via internet te doen. En online heb je trouwens ook veel meer keuze. Naast de standaard kaartjes kun je online ook zelf kaarten maken, bijvoorbeeld met je eigen foto.

Misschien moet ik me dit jaar maar eens voornemen om meer post te gaan versturen, want het zou toch zonde zijn als het helemaal verdwijnt. Nomi vond het bijvoorbeeld hartstikke leuk toen ze op haar verjaardag kaartjes kreeg en het zou jammer zijn als dat over een aantal jaar helemaal niet meer gebeurt.

Verstuur jij nog vaak echte post?

2 gedachten over “Echte post is leuk!

 1. Christin@ schreef:

  Een echte Kerstkaart in de brievenbus is veel leuker dan een online wenskaart .
  En het hoort bij de Kerstsfeer in huis .
  Wel jammer dat de post zo duur is , 0,79€ ( België ) per genormaliseerde kaart ,
  Dat is , niet kleiner dan 90mm. x 140mm. , niet groter dan 125mm. x 235mm.
  Een vierkante wenskaart of een buiten formaat kaart het dubbele of meer .
  Zo is onze Kerstkaartverzending de laatste jaren geslonken , van +- 90 stuks , naar een 30tal .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.