Fietsen met je kindje

Al toen ik nog zwanger was, leek het Bart en mij erg leuk om te gaan fietsen met Nomi. Vooral Bart trouwens, die zag het al helemaal zitten. We zochten op wanneer het zou kunnen en met een beetje geluk zouden we in de zomer met haar kunnen gaan fietsen. Bart had een nieuwe fiets nodig en hij kocht voor het eerst echt een goede fiets, zodat het veilig zou zijn voor Nomi.Een baby moet zelfstandig kunnen zitten, dan pas is het veilig om te gaan fietsen. Toen Nomi  vier en een halve maand was, bleef ze voor het eerst zelf zitten, maar ze steunde heel erg op haar handjes. Ik had er toen nog niet zo’n goed gevoel bij om met haar te gaan fietsen.

Wel vonden we het toen tijd worden om op zoek te gaan naar een fietszitje. We gingen naar de fietsenwinkel en we zochten een fietszitje van Bobike uit. Toen we hem in huis hadden, hebben we hem natuurlijk meteen even uitgeprobeerd en dat ging eigenlijk wel heel goed, maar we durfden het nog niet aan om echt met Nomi te gaan fietsen.

Toen ze 6 en een halve maand was, bleef ze opeens echt zelfstandig zitten. Nog niet heel stevig, maar ze houdt het wel eventjes vol en ze vindt het erg leuk. Ze probeert steeds vaker zelf te gaan zitten en we besloten haar weer een keer in het fietszitje te zetten. Ze vond het hartstikke leuk en ze zat er nu ook echt goed in. Ze is natuurlijk wel klein, maar ze blijft er goed inzitten. Het is waarschijnlijk nog iets te vroeg om echt een stuk te gaan fietsen, maar kleine stukjes gaan prima. Nomi vindt alles heel interessant en ze wil alles zien. Ze geniet er zichtbaar van!

Als we wat vaker met haar hebben gefietst, wil ik ook iets verder fietsen met haar.  En als ze wat ouder is, lijkt het me ontzettend leuk om haar zelf te leren fietsen. Er zijn al kinderfietsen voor kinderen vanaf twee jaar en die zijn echt ontzettend leuk! Daarnaast kun je op internet nog heel veel andere leuke en handige fietsen bestellen, zoals transportfietsen van Fietsenopfietsen.nl

Fiets jij wel eens met je kindje?

 

Dit artikel is gesponsord

2 gedachten over “Fietsen met je kindje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.