ZWANGER DE ZOMER OVERLEVEN

De afgelopen dagen heb ik regelmatig medelijden gehad met alle zwangere vrouwen. Ik was vorige zomer nog maar net over de helft van mijn zwangerschap, maar wat had ik het heet! En vorig jaar hebben we niet eens een hittegolf gehad.. Toen het 32 graden was, lag ik in mijn ondergoed op de bank met mijn voeten omhoog in de hoop dat het vocht er een beetje uit zou gaan. Ik ging op zoek naar tips om zwanger de zomer te overleven, maar die vond ik niet echt. Ik bedacht zelf wat dingetjes en die deel ik vandaag met jullie. Misschien hebben niet-zwangeren er ook iets aan.

1. Ga met je voeten in een emmer water zitten
Dit vond ik zo fijn! Bijna iedere zwangere vrouw houdt vocht vast en ik bij mij begon dat al toen ik 20 weken zwanger was. Je voeten zullen niet meteen hun oorspronkelijke vorm terugkrijgen, maar het is wel ontzettend lekker.
2. Ga zwemmen
Je koelt af en in het water ben je bijna gewichtloos, wat ook heerlijk is met zo’n buik.
3. Of ga naar de bioscoop
Toen iedereen vorig jaar bij het zwembad lag, zaten Bart en ik in de bioscoop. Ik wilde er nooit meer weg, het was daar zo lekker koel!
4. In de Ikea is het ook heel fijn
Ook daar werkt de airco erg goed en ik ging meteen op zoek naar leuke babyspulletjes.
5. Of ga gewoon naar de supermarkt
Want daar is het ook lekker koel. Maar goed, daar kun je je geen hele dag vermaken natuurlijk.
6. Draag teenslippers
De kans is groot dat andere schoenen toch niet passen. Sandaaltjes waren bij mij geen succes, mijn voeten leken net een rollade.
7. Doe je ringen af
Je zult niet de eerste zijn die haar ringen niet meer afkrijgt..
8. Doe regelmatig je polsen onder de koude kraan
Je zult merken dat je het hierdoor meteen minder heet hebt.
9. Blijf uit de zon
Ten eerste is het gewoon veel te heet, en ten tweede heb je kans op een zwangerschapsmasker. En dat wil je niet. Ik heb wel eens foto’s gezien van vrouwen die het hadden, en het is niet echt pretty. Smeer je dus altijd in, ook als je niet in de zon gaat.
10. Doe niet teveel
Alles kost sowieso al meer energie als je zwanger bent, en zeker in de zomer. Ga dus regelmatig lekker op de bank liggen en begin aan een nieuwe serie of kijk een leuke film, daar kon ik me uren mee vermaken.
Heb jij nog tips om dit soort hete dagen door te komen?

6 gedachten over “ZWANGER DE ZOMER OVERLEVEN

 1. Sylvie schreef:

  Wat bij mij ook hielp om in ieder geval met dunne voetjes op te staan, was om een dik kussen onder het voeteneind van mijn matras te stoppen. En brandnetelthee, guldenroedethee, voor het vocht afdrijven.

 2. Minke schreef:

  Leuk om te lezen. Ben nu zelf 20 wk zwanger, maar eigenlijk nergens last van. Wel lekker in een badje zitten natuurlijk, heerlijk. Niet perse voor mijn voeten haha die hebben nog normale proporties. Wel rustig aan doen vanwege harde buiken. Dus dat doe ik wel, het is ook wel te warm iets te doen. Helaas wel wat last met slapen, maar ach dat halen we wel weer in een keer.

 3. Marieke Versteegh schreef:

  Hallo Malou. Zeker een goede tip die mij door de zomer heen gesleept heeft: een koelvest! Ik hield het niet meer uit met 32 weken zwanger, hartje zomer. Een dikke toeter dat ik had van de tweeling, geen energie, trap oplopen was een hel. Op aanraden van mijn gyn een koelvest gekocht, zo eentje: https://koelkleding.nl/

  Daarna was het een stuk beter uit te houden. Ik heb ook wel eens met dat ding aan geslapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.