De ultieme relatietest; samen Ikea meubels in elkaar zetten

Ikea meubels

Samen met je partner Ikea meubels in elkaar zetten schijnt één van de ultieme relatietesten te zijn. Dat hebben Bart en ik wel vaker gedaan en dat ging prima, maar het wordt toch een ander verhaal als je samen meubels in elkaar zet die niet helemaal meewerken. De week voordat we gingen verhuizen, hebben Bart en ik (en Nomi heeft ook erg goed geholpen) Nomi’s slaapkamermeubeltjes in elkaar gezet. En dat ging niet helemaal zoals het zou moeten.

ikea meubels 1

Ik zei tegen Bart, ‘dat doe ik wel even’. Nou, dat had ik beter niet kunnen zeggen. Bart keek me al aan met een beetje een scheve blik (oké, ik ben ook totaal niet handig), maar ik had wel vertrouwen in mezelf. Ik zette het bedje in elkaar en dat ging prima. Bart was verbaasd, ik was blij en ik begon vol goede moed aan de commode. Ondertussen was Bart in een andere kamer bezig en het lukte me voor geen meter. Ik wilde Bart eigenlijk niet om hulp vragen, maar toen na een tijdje geen enkel stukje commode op een ander stuk leek te passen, riep ik hem toch maar.

Ik zei dat het bouwpakket voor geen meter klopte en dat vond Bart erg grappig. Ik niet. Ik liet het hem proberen en ik was stiekem wel een beetje bang dat het toch aan mij zou liggen, dus ik bleef kijken wat Bart aan het doen was. Het paste inderdaad niet, maar volgens hem kon het niet anders dan dat ik ergens anders iets verkeerd had gedaan. Je kunt je vast wel voorstellen dat ik dat niet zo grappig vond. Maar gelukkig kon hij niet vinden waar het mis was gegaan (want alles zat verder hartstikke goed in elkaar, ik ben toch niet zo onhandig als ik dacht).

Terwijl ik eerst een beetje chagrijnig werd omdat Bart beweerde dat ik iets fout had gedaan, vond ik het erg fijn dat het niet aan mij lag. Bart mopperde iets over een ‘kut Ikea’ en we baalden beide wel dat het niet lukte, want we wilden Nomi’s kamer graag die dag afkrijgen. Uiteindelijk besloten we om er maar mee te stoppen, en Bart zou de volgende dag wel kijken of hij er iets mee kon.

Een dag later heeft Bart de commode toch in elkaar gekregen. Niet zoals het moet (en ik heb eigenlijk geen idee hoe het is gelukt, volgens mij moesten er een zaag en een boormachine aan te pas komen), maar hij staat er. En toen konden we ook wel lachen om het mislukte bouwpakket. We namen ons voor om maar geen Ikea meubels meer te kopen, maar we zijn wel door deze relatietest gekomen 😉

9 gedachten over “De ultieme relatietest; samen Ikea meubels in elkaar zetten

  1. Liess schreef:

    Ik word chagrijnig want mies is beetje sloom soms. Ik heb namelijk best heel goed technisch inzicht maar hij doet altijd eerst wat ie zelf denkt en dan geeft ie mij pas gelijk.

  2. Merel schreef:

    Haha! Hier gaat het meestal mis omdat ik ongeduldig ben en Ro rustig het boekje gaat lezen. Op zich schijnt dat heel goed te werken haha maar ik ga liever gelijk aan de slag. Tegenwoordig doen we dit soort dingen meestal apart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.